карантина

 | 

 

 

Учениците, поставени под карантина, няма да имат вписана в удостоверението за завършен клас оценка от Национално външно оценяване, а тези в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Допълнителни изпити няма да се провеждат, съобщават от Министерството на образованието и науката.

 

Изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия.

 

Categories:

 | 

 

 

Хората, които ще бъдат поставени в изолация в периода между 1 и 4 април, ще бъдат лишени от възможността да гласуват на парламентарните избори.

Адвокат Силвия Петкова търси съдействие за сезиране на Конституционния съд, за да не бъдат нарушени избирателните права на тези граждани.

Петкова посочи като пример Хърватия и светкавичната реакция на техния Конституционен съд в сходна ситуация миналата година. „Което означава, че макар да има малко време българският Конституционен съд, стига да има кой да го сезира, има достатъчно време за реакция.“

Categories:

 | 

 

 

С подвижна урна ще гласуват хората, поставени под карантина заради коронавируса. Право на глас ще могат да изразят и онези, които се намират в лечебно заведение към датата на парламентарните избори. Това бе записано в Закона за извънредното положение на второ четене. 

 

За да се случи гласуването обаче, избирателите ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не по-късно от три дни преди изборния ден, предаде novini.bg. Всяко заявление ще се проверява от РЗИ.

Categories:

 | 

 

 

Не всички хора в Германия са сериозни по отношение на увеличаването на броя на заразените хора в страната. Това отношение на германците притесни правителството и то предприема драстични действия.

 

Федералната провинция Саксония планира да създаде общодържавен център за "задължително задържане" в Дрезден. Както стана известно, това ще бъде затвор за нарушители на карантинните правила.

 | 

 

 

Карантината за пристигащи в Гърция се намалява от 10 на 3 дни за периода от днес до 7 януари 2021 г.

Остава в сила изискването за отрицателен PCR тест, взет до 72 часа преди пътуването, както и бързият тест, който ще бъде направен при влизане в страната.

 | 

 

 

Ден след ден все по-рядко хората намират нещо позитивно заради влошаващата се ситуация, но все още ги има и трябва да има повече.

 

Бургазлийка сподели за необичайна случка по време на карантината й. На съпруга на Красимира, който също е бил под каратина, е изписан антибиотик и точно след минути полицай е позвънил за проверка. Жената е разказала за ситуацията им, а униформеният мъж без да се замисли е отишъл и закупил лекарствата с личния си автомобил.

Categories:

 | 

 

 

Министерството на здравеопазването излезе с разяснения на заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, отнасяща се за карантинирането и влязла в сила от 22-ри октомври.

 

На задължителна изолация и/или лечение в домашни условия за период от 14 дни, от датата на потвърдителното лабораторно изследване подлежат следните потвърдени случаи на COVID-19:

а) заразоносители (асимптомни лица);

 

Categories:

 | 

 

 

От 3 ноември се затварят заведенията в Гърция и се въвежда вечерен час в цялата страна от полунощ до 5 часа сутринта, предаде БНР. Границата остава отворена за чужденци с валидните до сега изисквания. Позволява се свободно движение в цялата страна.

 

 | 

 

 

Само преди година във Facebook групите най-важните въпроси, които дискутираха помежду си майките, бабите, тираджиите, таксиджиите или тийнейджърите, се въртяха около сополите на детето, двойките - пак на детето, плетките за терлици и, разбира се, омерзително лошите пътища, които ни трошат колите. Сега можем само с носталгия да си спомняме за тези времена. Защото вече 8 месеца светът, респективно светът на Facebook групите, е коронавирус и само коронавирус...

 

Categories:

 | 

 

 

Във връзка с публикации в медиите, че продължителността на карантината ще бъде намалена за конкретни лица, ви информираме, че позицията на Министерството на здравеопазването, изразена публично от министър Ангелов, не е променена.

 

Това побързаха да обяснят от Министерството на здравеопазването след коментар на главния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който предложи да има промяна в карантината при заемането на определени длъжности.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби