промени

 | 

 

 

Ако държавата мине на онлайн обучение заради COVID-19, малките ученици ще вземат часове само по 20 минути. Става дума за децата от първи до четвърти клас.

 

Това предвиждат промени в Наредбата за организацията на дейностите в училищното образование. Те уреждат подробностите около обучението от разстояние в електронна среда, към което ще се преминава при извънредно положение, карантиниране на паралелки и др. и което вече бе регламентирано с промени в училищния закон.

 

Categories:

 | 

 

 

С фиш ще може да се налагат глоби, имуществена санкция, да се отнема книжка и контролни точки. Това предвиждат предложения за промени в Закон за движението по пътищата, които бяха пуснати за обществено обсъждане.

 

Те целят да съкратят процедурата по налагане санкция при нарушения.

 

Сега действащите разпоредби минават през издаването на наказателно постановление. А заради давностни срокове и това, че нарушителите не могат да бъдат открити, санкциите остават несъбрани.

 

Categories:

 | 

 

 

 

Институции, браншови организации и представители на академичните среди започнаха работа по нова Концепция за подготовката на участниците в движението по пътищата, съобщават от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Концепцията трябва да обхване всички етапи - обучение за правилата за движение по пътищата, включително занимания в предучилищна възраст, провеждане на изпита за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и повишаване на информираността на обществото.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби