Топлофикация

 | 

 

 

Високите сметки за парно в София за ноември са висок, защото потреблението е много високо. Това обясни в омбудсманът на „Топлофикация“ - София Деян Дянков.

Тази година целият ноември е отоплителен. Сезон е започнал още на 26 ноември за разлика от 2019 г., когато е започнал в началото на ноември, обясни Дянков. Друга причина са и по-ниските температури на времето за тази година. Миналата година средните температури за ноември са били около 10 градуса, а тази година 5 градуса, предава 24 часа.

Categories:

 | 

 

 

От днес 28 октомври, "Топлофикация София" започва общото включване на отоплението в столицата.

 

Първо ще бъдат включени детските градини, учебните и здравни заведения, след което жилищните сгради във всички райони и накрая административните и стопански потребители.

 

Categories:

 | 

 

 

Комисията за енергийно и водно регулиране започна от днес извънредна проверка на топлофикациите в страната, за да установи колко пари са върнали на абонатите си заради надвзети суми.

"Започващата проверка на КЕВР ще обхвани всички топлофикационни предприятия… Това са близо 10 големи дружества в цялата страна, за които първичен енергоносител е природният газ", обяви пред БНР Георги Спасов от пресцентъра на КЕВР.

Categories:

 | 

 

 

Отделяне на функциите и правомощията на Комисията по енергийно и водно регулиране, свързани с водоснабдяването и канализацията, в самостоятелна структура с работно име Комисия за регулиране на ВиК услугите. Това е една от идеите, която може да залегне в проекта на Закон за водоснабдяването и канализацията, върху който МРРБ работи, съобщиха от министерството.

 

Categories:

 | 

 

 

С близо 20%, и то за по-малко от седмица, са скочили жалбите при омбудсмана срещу "Топлофикация София". Причината за това са високите сметки за топлинна енергия през март.

Това съобщи днес общественият защитник Диана Ковачева.

"Хората се почувстваха много несигурни и ядосани от фактурите, които получиха за март. Очакванията бяха, че намаляването на цената на природния газ ще се отрази на месечната сметка", коментира тя.

Categories:

 | 

 

 

Въпреки че природният газ поевтинява сериозно на международните пазари, а България и Русия се споразумяха със задна дата за понижение на стойността му с 40%, в резултат на което на страната бяха върнати над 150 млн. лв. топлофикациите у нас са предложили изстрелване на цените за битовите си потребители, пише “Сега”.

Categories:

 | 

 

 

Жителите на Плевен студуват, въпреки че има подадено топлоподаване в града, научи Lupa.bg. Никъде у нас не е спряно парното, но на доста места котлите не работят на пълен капацитет.

Много хора от града се оплакаха, че радиаторите им по домовете са почти студени, независимо, че са пуснати на максимална мощност. Тя зависи и от градусите, които са подадени в абонатните станции, където се намират котлите на жилищните кооперации.

В последните дни из цяла България валя сняг, а температурите паднаха под нулата.

Categories:

 | 

 

 

Парите, които "Булгаргаз" ще възстанови на топлофикациите и газоразпределителните дружества, заради по-ниската цена на газа, ще се възстановяват на домакинствата с намаляване на сметките на парно и газ.

Това става ясно от промените в Закона за енергетиката, които Министерството на енергетиката предостави на парламента.

Categories:

 | 

 

 

Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25% от същата дата.

В сградата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика". Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР, предаде БТА.

Categories:

 | 

 

 

Със сигурност ще има намаление на цената на парното, предполагам обаче, че топлофикация ще предпочете не връщане на пари, а някаква форма на прехващане или по-голямо намаляване на текущите сметки на потребителите през годината. Намалението на цената на газа е наистина много голямо - то е незапомнено за близката историческа памет. Това заяви пред Би Ти Ви бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби