заведения

 | 

 

 

Поредно отваряне след поредното затваряне - от началото на седмицата ресторантите и заведенията ще могат да приемат клиенти и в закритите части при 50% от капацитет.

Ресторантьори и магазинери обаче настояват, че третата вълна на коронавируса им е струвала доста солено.

 

Categories:

 | 

 

 

Проблемът със спазването на физическа дистанция в столичното метро се задълбочава. За това сигнализират софиянци в социалната мрежа Facebook.

 

"Спазваме дистанция. В метрото на кв.м се падат по 6-8-10 човека, мерките се спазват няма проблем! Проблем са заведенията, моловете, училищата! А в метрото всичко се спазва, има дезинфектанти навсякъде, контрольорите са със свалени маски под носа. Хора ползвайте метрото, само там не се развива Ковид!", коментира разгневен жител на столицата.

Categories:

 | 

 

 

Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози. На ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 1 април, въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции.

 

Това пишат в свое изявление от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/, подписано от Ричар Алибегов и Емил Коларов.

Categories:

 | 

 

 

Ще се стигне ли до бързо затваряне на заведенията след отварянето им на 1-ви март заради ръста на броя на заразените?

 

"Следим всяко едно число. Тогава когато преценим, че има нарастваща заболеваемостта, която не може да бъде контролирана или нарастваща смъртност, каквато в момента нямаме – напротив има спад, тогава може да коментираме затваряне", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга.

Ангелов обясни и защо е предприето разхлабването на мерките въпреки ръста на заразените.

 

Categories:

 | 

 

 

Ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации за Коледа и Нова година, въпреки че засега не е ясно дали ще бъдат отворени за празниците. Това показа проверка по заведенията в страната, както и в най-големите портали за резервации на маси.

 

Categories:

 | 

 

 

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на заведение за обществено хранене в София, неколкократно затваряно за отстраняване на констатирани несъответствия със законодателството в областта на храните, съобщиха от агенцията.

 

Обектът се намира на входа на столицата от АМ „Хемус“. При инспекция вчера са установени лоша текуща хигиена, липса на етикетировка и проследимост на суровините за приготвяне на готови ястия, приготвяне на заготовки в съседен обект, без регистрация по Закона за храните.

Categories:

 | 

 

 

През последните дни в публичното пространство се появиха гръмки информации, че цените в заведенията са увеличени, въпреки намалената ставка на ДДС.

Заведенията у нас отказват да бъдат разменна монета на нечисти политически боричкания. Това заявяват в позицията си Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Categories:

 | 

 

 

30 лева плащат туристи за бира с рибка на крайбрежната алея в Балчик!

Цените по кръчмите и хотелите по цялото Черноморие това лято са сериозно надути, въпреки кризата с коронавируса, а и въпреки намаленото им ДДС от 20 на 9%.

В зависимост от ресторанта, порция пържен сафрид е 8-10 лева, някъде дори е 12 лева. Пържената цаца е от 4 до 6,50 лева, а рибената чорба е 4 - 5 лева. Само деликатесните риби държат цени от началото на сезона. Порция печен на скара лефер е 30 лева, пърженият калкан е от 25 до 30 лева.

 | 

 

 

Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, а 23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обясни, че предстои всички 132 плажа у нас, които са с договор за концесия или наем, да бъдат подробно изброени, съобщи БТВ.

 

Ще бъде изработено и мобилно приложение, което да показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби