РЗИ

 | 

 

 

олиция и РЗИ нахлуха в столичното заведение Brick café, което се опълчи на десетдневния локдаун и обяви, че ще остане отворено въпреки новите мерки.

“Съставен ни е протокол, направиха ни предупреждение, че заведението трябва да затвори. Така и ще направим, няма да се противопоставяме повече на заповедта на здравния министър“ - казаха от ресторанта пред екип на GlasNews.bg.

Categories:

 | 

 

 

През март ще може всеки да избира с коя ваксина да бъде имунизиран. Логистични проблеми, свързани с ваксините, в София няма. Към момента в инспекцията има над 5000 дози от Астра Зенека. В четвъртък се очакват 12 хиляди дози "Модерна", а до края на седмицата около 53 хиляди Астра Зенека, другата седмица очакваме още ваксини на Комирнат и на Пфайзер.

 

Categories:

 | 

 

 

Предстоят светли и очаквани празнични дни. За разлика от предишни години, през тази те ще преминат в условията на въведени ограничения във връзка с извънредната епидемична обстановка.

 

Categories:

 | 

 

 

Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София-Своге, предизвика гневни реакции.

 

Вижда се, че хората са залепени един в друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това ясно се вижда, че поне половината от пътниците не носят маски.

 

"Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа", разказват пътници.

 

Categories:

 | 

 

 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че ще бъде направена проверка за рекордния брой починали през изминалото денонощие – 51 души.

"Кога са починали и кога са били вкарани в системата", аргументира той решението си.

 

"Екипите ни са там, цифрите ни са нормални. Не е като предходните седмици да имаме няколко дни ниски цифри и вторник да има бум", посочи той за стартиралите проверки на Медицински надзор в лабораториите, които правят тестове за коронавируса.

Categories:

 | 

 

 

Сериозен гаф допусна РЗИ-Стара Загора. Припомняме ви, че по-рано от Министерство на здравеопазването съобщиха за починал 28-годишен младеж без придружаващи заболявания, истината обаче се оказа друга.

След извършена проверка от министерството във връзка по случая, беше установено:

Categories:

 | 

 

 

Пълна дезинфекция в сградата на РЗИ-Шумен. Причината е положителна проба на служител от здравната инспекция. Във връзка с този случай са взети общо 18 проби на служители на РЗИ - Шумен.

 

Categories:

 | 

 

 

Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са заразени с COVID-19, от тях 15 са от персонала. Всички те са приети за болнично лечение. Теставани са 240 души от персонала.

 

За вчерашния ден новите случаи са 10. 4 са подадени от РЗИ-София. От другите 6 един е медицински персонал от МБАЛ „Хаджи Димитър“, 3 са контактни на хора от болницата, а двама нямат връзка.

 

Categories:

 | 

 

 

От съобщените днес нови случаи на коронавирус в Пловдивска област - 3 са от Община Родопи, село Брестовица. В селото има още един случай, вече съобщен през почивните дни, и така положителните за  Covid-19  стават общо 4 лица от две близки семейства.

В тази връзка са взети всички противоепидемични мерки и се започва проучване сред контактните лица, като ще бъде максимално разширен периметърът, за да се ограничи риска от разпространение на заразата. 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби