доцент Ангел Кунчев

 | 

 

 

„До един-два месеца ще имаме много ефективно лекарство срещу коронавирус. Няколко огромни компании хвърлят невероятни средства, за да достигнат до него. Някои от тях са много близко. Ваксината и лекарството не си пречат едно на друго. Ако имаме мощно средство, което да ползваме в болниците и до голяма степен решава проблема с тежкото протичане, то ще е от голяма полза. Вероятно това ще бъде много скъпо”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

 

 | 

 

 

До края на този месец ще получим 200 хиляди дози антиковид ваксини, а до края на март ще получим 500 хиляди дози, заяви доц. Ангел Кунчев пред БТВ. По думите му масовата ваксинация у нас стартира добре, единственото което може да я провали е скептицизмът по отношение на ваксинирането. "Може да се окаже така, че повечето европейски страни ще я проведат, а у нас ще спорим още за ползата и вредите от ваксината", каза Кунчев.

 

Categories:

 | 

 

 

Пикът на новата вълна ще се достигне преди изборите. Всичко зависи от разпространението на новите варианти на вируса, посочи пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

И уточни: "При британския вариант на вируса има постепенен спад на средната възраст и тя е вече под 50 години. Все повече са случаите при по-млади хора. Този вариант няма промяна в посока на по-тежко протичане, повече усложнения или повече смъртни случаи. Предава се по-бързо".

Categories:

 | 

 

 

На 21-ви декември ще започне разхлабване на мерките, но те категорично няма да отпаднат, прогнозира главният здравен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

"Най-амбициозният план е да ги намалим с 30-35%. Много е трудно да се справим в такъв кратък срок – три седмици. Най-добрият вариант ще бъде да влезем в плато и да прекратим процеса на заболеваемост и смъртност. Ако пък го снижим – това също ще бъде успех", каза доц. Кунчев.

Categories:

 | 

 

 

Когато излезе положителен човек нормалното е разпитвайки го да се вземе решение за неговите контактни лица. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова.

 

"Нямам информация да са се отзовали хора към този час. Определени резерви от хора са студентите от шести курс, пенсионирани служители и доброволци от Червения кръст, но при тази ситуация не са много хората, които искат да се отзоват.

 

Categories:

 | 

 

Здравните власти обсъждат въвеждането на задължително носене на маски на открито. Пред "Канал 3" главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев уточни, че мярката ще се отнася за местата, където се събират много хора. 

 

Според него не би трябвало да важи за планината и парковете. Поради минаването на 1000 новозаразени за 24 часа, са необходими мерки. 

 

Categories:

 | 

 

 

Не се предвиждат допълнителни или по-строги мерки за ограничаване на епидемията от COVID-19, ще се реагира според ситуацията по места, а мерките ще са регионални. Това заяви държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на специализираната годишна конференция на Тревел Академи. Той добави, че туристическият сектор и основно хотелите, както и училищата са двата сектора, които са взели най-отговорни мерки и са реагирали най-адекватно, за да осигурят безопасност на своите клиенти и на учениците съответно. 

 

Categories:

 | 

 

 

Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй като не пречи на дишането. Всичко зависи от това как детето се чувства по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, защото той не пречи на дишането, ако е удобен е съвсем лек и детето по-бързо свиква с него, настоя пред bTV доц. д-р Ангел Кунчев.

 | 

 

 

Доц. Ангел Кунчев коментира агресивността на COVID-19, високата смъртност, падането на средната възраст на положителните и опасностите, които ни дебнат през предстоящия есенно-зимен сезон в интервю за Монитор.

 

- Доц. Кунчев, променя ли се COVID-19 и на фона на другите страни висока ли е наистина смъртността, която отчитаме напоследък?

 

Categories:

 | 

 

 

Педиатрите и училищните власти ще получат списък от Експертния съвет по педиатрия, който съдържа диагнози - предпоставка някои от децата да учат дистанционно. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за коронавируса доц. Ангел Кунчев.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби