Генерал Венцислав Мутафчийски

 | 

 

 

Брифингите на Националния оперативен щаб ще бъдат всеки четвъртък в Министерския съвет, като начело на него застава… министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

 

Шефът на Щаба обаче, ген. Венцислав Мутафчийски ще води брифинга, но само когато се налага, обясни пред bTV здравният министър.

 

По думите му ситуацията с коронавируса в България е под контрол и няма здравна криза - от всички европейски страни българската страна е на 26-о място от 29 страни в ЕС.

 

Categories:

 | 

 

 

Благодарствени сертификати от ръководството на Военномедицинска академия (ВМА) получиха доброволците, които по време на извънредното положение помагаха на екипите в битката с COVID-19.

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS изказа личната си признателност към всички, които се отзоваха в тези месеци на трудни изпитания.

Той допълни, че във време, в което наблюдаваме девалвация на ценности, жестовете като дарителство, доброволчество и да изложиш живота си на опасност, не бива да останат незабелязани.

 | 

 

 

Полк. доц. Димо Димов зае длъжността заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване. Той е новият заместник на ген. майор Венцислав Мутафчийски. 

 

В изпълнение на заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

 

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов проверява състоянието на пострадалите работници при инцидента в тунела "Железница". Той пристигна в благоевградската болница "Пулс". На място бе и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Categories:

 | 

 

 

Това, което всички ние казахме още преди време беше, че ще трябва да се научим да живеем с COVID-19. Това заяви на извънреден брифинг шефът на РЗИ д-р Данчо Пенчев.

 

"Случи се обаче живот, сякаш вируса го няма. Столичани се заразяват там, където не се спазват мерките", смята той.

 

Д-р Пенчев призна, че все пак се надява да има намаление на разпространението на вируса през лятото.

 

Categories:

 | 

 

 

Броят на брифингите, изнесени досега, без да се включват извънредните, е 129.

 

Лабораториите в началото бяха две. В момента те са 32. Общият брой на лабораториите, които правят коронавирус тестове, са 143.

 

193 732 са извършените изследвания, от които 85 435 са PCR тестове.

 

Положителните PCR-и е 3438 – около 1000 повече от заразените до момента лица. Тази бройка са повторни тестове за потвърждаване дали пациентите са излекувани, или не.

 

Categories:

 | 

 

 

39 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа. Общо заразени са 2331, съобщи ген. Мутафчийски от Щаба.

 

Направените проби са 1912.

 

В София 4-годишно дете е сред заразените и 17-годишен младеж в Разград.

 

2 нови случая има и сред медицинския персонал.

 

43 още са излекуваните.

 

Categories:

 | 

 

 

Ген. Мутафчийски разкри, че има предписания за лечение на военни от НАТО. "Ще намерим баланс и ще преценим коя част ще бъде за граждани и коя за военни", обясни той, но не пожела да разкрие подробности, защото поясни, че информацията е класифицирана. Според него съюзът се готви за втора вълна на коронавируса и именно заради това е нотата.

 

Categories:

 | 

 

 

Краят на извънредното положение не значи, че Националният щаб спира своята работа. Това обясни ген. Мутафчийски по време на сутрешния брифинг.

 

Продължават да се разглеждат по-нататъшните приоритети, които са обсъдени с премиера, посочи още той.

 

По отношение на детските градини, които в Дания са отворени, се забелязва, че няма колебание в заболеваемостта, но в Германия се отчита, че рисковете остават. Затова и нашата страна на този етап няма да отваря градините поне още седмица.

Categories:

 | 

 

 

„Това не е едностранен процес, и касае взаимни договорености, особено за страни в района. Това е една от препоръките на Европейската комисия. Премиерът инициира разговори с държавници от региона, за да се облекчи режима, но това е извън компетенциите на щаба. PSR тестът не заменя карантината, тъй като може да се установи на 10-ия ден заразата. Карантинните мерки са най-сигурното нещо“, коментира Мутафчийски.

 

Според него към този момент е по-безопасно да се пътува с кола, а не със самолет.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби