КЕВР

 | 

 

 

Високите сметки за парно в София за ноември са висок, защото потреблението е много високо. Това обясни в омбудсманът на „Топлофикация“ - София Деян Дянков.

Тази година целият ноември е отоплителен. Сезон е започнал още на 26 ноември за разлика от 2019 г., когато е започнал в началото на ноември, обясни Дянков. Друга причина са и по-ниските температури на времето за тази година. Миналата година средните температури за ноември са били около 10 градуса, а тази година 5 градуса, предава 24 часа.

Categories:

 | 

 

 

Комисията за енергийно и водно регулиране започна от днес извънредна проверка на топлофикациите в страната, за да установи колко пари са върнали на абонатите си заради надвзети суми.

"Започващата проверка на КЕВР ще обхвани всички топлофикационни предприятия… Това са близо 10 големи дружества в цялата страна, за които първичен енергоносител е природният газ", обяви пред БНР Георги Спасов от пресцентъра на КЕВР.

Categories:

 | 

 

 

До края на октомври КЕВР ще извърши проверка на всички топлофикационни и газоразпределителни дружества, за да провери как са компенсирали потребителите за намалените със задна дата цени на природния газ и парното.

 

Това увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова по повод вълната от недоволство срещу високите сметки за парно и топла вода, начислени при изравняването в края на отоплителния сезон.

 

Categories:

 | 

 

 

Отделяне на функциите и правомощията на Комисията по енергийно и водно регулиране, свързани с водоснабдяването и канализацията, в самостоятелна структура с работно име Комисия за регулиране на ВиК услугите. Това е една от идеите, която може да залегне в проекта на Закон за водоснабдяването и канализацията, върху който МРРБ работи, съобщиха от министерството.

 

Categories:

 | 

 

 

Въпреки че природният газ поевтинява сериозно на международните пазари, а България и Русия се споразумяха със задна дата за понижение на стойността му с 40%, в резултат на което на страната бяха върнати над 150 млн. лв. топлофикациите у нас са предложили изстрелване на цените за битовите си потребители, пише “Сега”.

Categories:

 | 

 

 

На заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да бъде одобрена по-ниската цена на парното от днес.

Понижаването е заради по-добрата договорена цена, на която "Булгаргаз" купува от руския си доставчик "Газпром експорт". Това обаче няма да окаже влияние на цените на тока.

Categories:

 | 

 

 

Парите, които "Булгаргаз" ще възстанови на топлофикациите и газоразпределителните дружества, заради по-ниската цена на газа, ще се възстановяват на домакинствата с намаляване на сметките на парно и газ.

Това става ясно от промените в Закона за енергетиката, които Министерството на енергетиката предостави на парламента.

Categories:

 | 

 

 

Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25% от същата дата.

В сградата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика". Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР, предаде БТА.

Categories:

 | 

 

 

Добра новина за страната ни навръх 3 март. Рязко понижение на цената на доставяния у нас руски газ обявиха управляващите днес.

„Газпром“ днес ни върна подписан договор с най-голямото намаление на цената на природния газ, което е с над 40%", каза премиерът Бойко Борисов.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби