професор Тодор Кантарджиев

 | 

 

 

„През месец септември разпространението на вируса в България спадна до едно от най-ниските нива в Европейския съюз. Това доведе до неглижиране на мерките. Маските доказаха, че са ефективни. Няма една научна статия против тях. С идването на зимните месеци се очаква увеличаване на броя заразени в страната". Това обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

 

25 болни на 100 хиляди души е границата, която е опасна и не трябва да бъде премината, добави той.

 

Categories:

 | 

 

 

Над 200 случая сме нямали от 25 август. Отново имаме увеличение, дано да е умерено, защото в последните три седмици имаме намаляване на случаите". Това коментира директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев във връзка с регистрираните 201 случаи на новозаразени с коронавирус у нас.

По думите му моментът е такъв, че хората не трябва да се плашат, а родителите трябва да пускат децата си на училище.

 | 

 

 

Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи.

Това сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев за "Фокус".

Categories:

 | 

 

 

Увеличението на случаите на COVID-19 у нас се дължи на неспазване на мерките, настоя директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

 

Categories:

 | 

 

 

В края на април наистина имаше пик на заболяването от коронавирус в страната, това сега е просто вълна. Това заяви в проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. 

 

Според него в момента един болен заразява средно 12 други, т.е. коефициентът е 1,2, докато преди два месеца коефициентът е бил 0,8. Според него сегашната вълна се дължи изключително на събирането на много хора заедно във връзка с последните мюсюлмански религиозни празници.

 

Categories:

 | 

 

 

Няма хаос с разликата на числата за заболелите от коронавирус. 101 дни данните се събираха по телефон и факс, сега се въведе електронна система, която откри грешки на предишната система, които никой не искаше да скрие. Преди казваха, че нарочно сме увеличавали броя на починалите, а сетга се оказа, че 12 смъртни случая не са били вписани.

 

Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

 

Categories:

 | 

 

 

Коронавирусът ще изчезне още през юни. Това прогнозират вирусолози.

 

“Очаквам епидемията да приключи съвсем скоро. Според мен тя ще има подобна съдба на случилото се с друг вирус - SARS, който през един прекрасен юни си отиде завинаги” коментира доц. Атанас Мангъров. Той бе категоричен, че час по-скоро трябва да се отворят ясли, детски градини, училища и университети.

 

Categories:

 | 

 

 

Проф. Тодор Кантарджиев ще съобщи днес последните данни за разпространението на коронавируса у нас. 36 са новите случаи на коронавирус у нас - 18 жени и 18 мъже.  

 

От тях на болнично лечение са 16. С PCR са изследвани 1000 проби. 9 са активните области.

 

2211 са заразените. 1550 са активните случаи - всички случаи без оздравелите и без починалите.

 

Categories:

 | 

 

 

9-годишно момче от Великобритания в Банско не е имало. Всичко се оказа правописна грешка, става ясно от изнесен в мрежата документ.

"Националният център за заразни и паразитни болести не е докладвал за положително изследване - ПВР за COVID 19 на 9-годишно дете от Великобритания. Изнесените данни се разминават поради грешка в изписването на идентификационния код на възрастен британски граданин", е отговорът на запитване по закона за достъп до обществена информация на Рая Колева-Вълкова.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби