КАТ

 | 

 

 

Недопустимо е след заплащане на конкретната глоба синият шофьорски талон да бъде задържан от КАТ заради стари глоби на водача. Това гласи становище на омбудсмана Диана Ковачева по повод новите трикове на КАТ, с които те подминават становището на Конституционния съд.

 

Categories:

 | 

 

 

От петък служителите на МВР окончателно ще преустановят практиката за взимане на книжката и спиране на автомобила от движение на водачи с неплатени глоби. Това става ясно, след като решението на Конституционния съд (КС), с което промените в Закона за движение по пътищата, регламентиращи това, бяха обявени за противоконституционни, бе публикувано в "Държавен вестник", пише legalworld.bg.

Categories:

 | 

 

 

Конституционният съд обяви за противоконституционно временното отнемане на шофьорската книжка и спирането на автомобил от движение от "Пътна полиция" заради неплатени глоби.

Делото беше по искане на националния обмудсман Диана Ковачева, а решението е взето единодушно от всички съдии.

КС ще обяви мотивите си допълнително.

Обявените за противоконституционни разпоредби - чл. 171, т. 1, буква „д“ и т. 2, буква „к“ от Закона за движение по пътищата:

Categories:

 | 

 

 

Вземането на книжката и спирането на автомобила от движение заради неплатени глоби водят до произвол, пише в свое решение Върховният административен съд и настоява МВР да прекрати тормоза.

 

Така спорните текстове от закона, прокарвани през парламента от МВР, са обявени за противоконституционни от ВАС.

Categories:

 | 

 

 

От днес започва усилен контрол за спазване на правилата за движение по пътищата, като на различни територии в страната, катаджиите ще следят по различни направления. Особено голямо полицейско присъствие ще има по пътищата към зимните ни курорти Боровец, Банско и Пампорово, където се очаква трафикът през почивните дни да е голям. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

 

Categories:

 | 

 

 

На пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи знак е поставен през около 10 метра.

 

Снимките, показващи направеното, бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха множество коментари.

"За поставянето на знаците отговарят проектантите. Проектът е съгласуван и финансиран. Приемателната комисия предстои да се произнесе дали трябва да бъде така", коментира пред Нова тв кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

 

Categories:

 | 

 

 

"Пътна полиция" стартира нова специализирана операция. От КАТ предупреждават да се шофира с повишено внимание заради влошаване на метеорологичната обстановка.

 

"От днес до 13 януари стартира операция по контрола на движението по пътищта в страната, като според анализ фокусът в отделните области е различен", каза гл. инсп. Николай Крушарски от ГД "Национална полиция".

Categories:

 | 

 

 

Предстоят светли и очаквани празнични дни. За разлика от предишни години, през тази те ще преминат в условията на въведени ограничения във връзка с извънредната епидемична обстановка.

 

Categories:

 | 

 

 

Министерският съвет прие промени в Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси, приета с ПМС № 53 на Министерския съвет от 1998 г.

 

Categories:

 | 

 

 

Шофьор отърва глоба от над 1000 лева след грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата, а съдът наложи на полицията да изплати адвокатските разходи на виновника, съобщи TrafficNews.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби