МВР

 | 

 

 

Полицията излезе със съвети как да опазим дома си от кражби по празниците.

 

Едно от най-важните неща е да не даваме информация в социалните мрежи къде отиваме и за наличието на системи за сигурност в дома ни, съветват от МВР.

 

"Камери, ценности и кога не сме вкъщи са част от интересите на престъпниците, преди да атакуват жилището ни. Затова е важна информационната сигурност на дома ни", обясни инспектор Росен Белишки от криминалния отдел на полицията.

 

Categories:

 | 

 

 

Пътните полицаи вече нямат право да вземат книжките или да спират от движение автомобилите на шофьори, които не са си платили глобите. Това е резултатът от постановеното вчера единодушно решение на Конституционния съд (КС).

С него се обявяват за противоконституционни двете принудителни административни мерки, които катаджиите използват, за да прибират рушвети, или да наказват длъжници като им пречат да пътуват зад граница.

Categories:

 | 

 

 

Късно снощи в полицията в Пловдив е получен сигнал от 112 за поставена бомба в дома на премиера в столичния кв. "Банкя", съобщиха от МВР.

 

Разследващите веднага влезли в дирите на сигнала и установили, че той е подаден около 23:45 часа от мобилен телефон в село Крумово, Пловдивско.

 

Categories:

 | 

 

 

Правителството отменя взетото на 9 септември т.г. Решение за приемане на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, съобщиха от Министерския съвет.

 

От кабинета припомнят, че с проекта на закон се предлагаше преминаване към едноетапно производство по търсене на административнонаказателна отговорност за редица нарушения на действащия Закон за движението по пътищата.

Причината за оттеглянето била "необходимост от допълнително съгласуване със заинтересованите страни".

 

Categories:

 | 

 

 

МВР не се ангажира с пазене на политическа партия, МВР пази институциите. Това заяви главният секретар на вътрешното ведомство Ивайло Иванов в Елхово, където заедно с новия ресорен министър гл. комисар Христо Терзийски връчиха награди на всички, помогнали в гасенето на пожара в Лесово.

 

По думите му в момента органите на реда трудно могат да „угодят“ на всички.

 

„Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме, и да освободим това, което възпрепятства свободното придвижване.

Categories:

 | 

 

 

От МВР дадоха подробности за инцидента с бившия премиер Ренета Инджова.

 

На 1 август, около в 18:15 часа в 05 РУ-СДВР е подаден сигнал от лицето Д.М., че Ренета Инджова, живуща в София, жк „Хаджи Димитър“, е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка.

 

От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание. Не са установени свидетели очевидци на деянието.

 

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов припомни на извънреден брифинг в Министерски съвет, че още през 2018 година Валери Симеонов е поискал националната охрана на Доган да бъде свалена.

 

"Когато МВР ми докладваха при атентата с Алексей Петров с гранатомет, му се сложи охрана. Същите бяха наели апартамент, от който трябваше да ликвидират Петров и Пеевски и тогава му сложихме охрана. Сложихме и на Иво Прокопиев, когато беше заплашен. Аз съм убеден, че ще си махнат охраната, но нека Радев да поеме отговорността", заяви премиерът.

Categories:

 | 

 

 

РЗИ Пазарджик информира за дванадесет положителни за коронавирус проби на служители на МВР Пазарджик. Единадесет от пробите са потвърдени от Лабораторията към Медицински институт на МВР – София, една проба е потвърдена в Лабораторията към МБАЛ „Уни Хоспитал“ гр. Панагюрище.

 

Положителни резултати за COVID-19 са дали единадесет жени и един мъж. Случаят в Панагюрище е на служителка от местното звено“ Български документи за самоличност“, което днес няма да работи, тъй като помещенията в сградата ще бъдат дезинфекцирани, съобщи Монитор.

Categories:

 | 

 

 

Глоба в размер между 200 и 2000 лева ще се налага на всеки, който наруши физическата неприкосновеност на полицаи или пожарникар „чрез употреба на физическа сила или предмет, ако извършеното не е престъпление. Същите санкции ще търпят и нарушаващите полицейски разпореждания. Това е една от промените в Закона за МВР, приет от депутатите на второ четене в четвъртък.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби