българи в чужбина

 | 

 

 

Близо 500 български граждани са се върнали в страната със съдействието на МВнР за последните две седмици. Това каза зам.-министърът на външните работи Петко Дойков, съобщи Бтв.

„Поддържаме непрекъсната връзка с нашите мисии зад граница като идеята е да бъде осъществена връзка с други българи, които искат да се върнат. Има и туристи, има и граждани, които са на обучение, които работят“, посочи Дойков.

 | 

 

 

От 24 часа във вторник въвеждаме ограничителни мерки за полетите от Италия и Испания. Даваме възможност на наши сънародници да се приберат в понеделник и вторник. Това е уведомление до авиокомпаниите. Ако някой не иска да бъде поставен под карантина, да не пътува.

Има организация с "България еър", да осигурим полети до Италия и Испания. Няма да оставим наши сънародници в чужбина, още повече, че трафикът с коли и лични превозни средства, става все по-труден", допълни той. 

 | 

 

 

Към момента няма планове за изпращане на самолет, който да прибира наши съграждани от чужбина. Това каза в предаването "Здравей, България" заместник-министърът на външните работи Петко Дойков. Той допълни, че такава възможност ще се преценява в зависимост от ситуацията в съответната страна.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби