Англия

 | 

 

 

Самолет на Кралския флот се е разбил и експлодирал в Корнуол, в Югозападна Англия.

Двама пилоти от Кралския флот по чудо са се спасили след като самолетът Hawk T1 се е разбил на полуостров  Lizard в Корнуол. Катастрофата е станала малко след 9.30 часа тази сутрин.

 | 

 

 

От понеделник, 08.03., всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който се посочва, че целта на пътуване е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Законово разрешените причини за международни пътувания включват:

– работa

– образование

– доброволчество;

– медицински причини или т.нар. compassionate grounds (действия, свързани с полагане на грижи за други лица);

– сватби, погребения и събития, свързани с тях.

 | 

 

 

Днес се прибират десетки българи, попаднали в капан по границите на Великобритания. От полунощ България отвори небето си за идващите от Острова самолети.

 

Така пристигащите у нас ще бъдат проверявани с бърз антигенен тест още на летището. Ако тестът е отрицателен, те ще бъдат поставяни под задължителна 10-дневна карантина. При положителен резултат, карантината ще е 14-дневна.

От 1 януари ще се изисква отрицателен писиар тест 72 часа преди пристигането на пътуващите у нас.

 

 | 

 

 

Двама българи бяха осъдени в Англия на общо 14 г. затвор за притежаване на незаконно оръжие и наркотици.

 

30-годишният Кристиан Христев и 24-годишният Кристиян Романов са арестувани през декември, след като въоръжена полиция обгражда дома на първия в Кент във връзка с разследване срещу организираната престъпност в града. Те напускат жилището след два часа, но Романов е спрян с колата си от полиция.

 

 | 

 

 

Русенец разказва от първо лице какво е да си заразен с COVID-19. 38-годишният мъж е работил в Англия, но след като преди около месец изкарва заболяване със симптоми, характерни за коронавируса, е решил да се върне в Русе, където дава положителен резултат при тест.

 

Русенецът не желае да бъде разкрита самоличността му, но потвърди, че е единият от двата последни тествани и потвърдени случая с COVID-19 в крайдунавския град.

 

Categories:

 | 

 

 

Хомосексуалист англичанин ще има тризнаци с бившото гадже на дъщеря си. Бари Барлоу е първият хомосексуалист в Англия, който през 1999 г. стана баща на близнаци.

Бари сключва брак със съпруга си Тони преди 20 години и влизат в новините, когато се превръщат в първата гей двойка, която стана родители на близнаци чрез сурогатна майка.

Обаче след като те се разделят, Бари отново открива любовта – това е Скот Хътчинсън, който преди това е гадже с дъщерята му Сафрън.

 | 

 

 

Уоруик Варди от Бегброук, Англия, превърна дома си в истинска джунгла. Обаче оттогава той не може да спи добре, защото създанията се чифтосват по цяла нощ и вдигат невъобразим шум.

Уоруик, който е запален фен на джунглите и дивата природа, прахосал над 22000 паунда за начинанието си.

 | 

 

Съвременен Ромео изгоря от любов! Лондончанинът Морган Баскет, който в момента е в болница и се бори за живота си, се полял с бензин и се запалил на улицата, след като приятелката му Мишел Хоуарт скъсала с него.

Изгората му работела като сервитьорка в бар, намиращ се в Източен Лондон.

Свидетели разказват как Морган горял минута и половина, а преди това започнал да моли стоящите наблизо клиенти на бара да го оставят да умре.

На помощ се притекъл собственикът на бара Джан Али, който го загазил с пожарогасителя от бара.

Categories:

 | 

 

Здрав тийнейджър от английския град Дъкинфийлд, окръг Голям Манчестър, рязко обърна глава. Няколко дни по-късно той почина.

17-годишният кадет Бен Литълуд не се оплаквал от проблеми със здравето, не пиел алкохол и не пушел.

На 3 април той се върнал от училище вкъщи, за да се грижи за малката си сестра, а майка му Вики Брокълхърст отишла на работа. По-късно тя видяла пропуснато повикване от сина си и му върнала обаждане, но момчето не вдигнало телефона.

Categories:

 | 

 

30-годишната Ина Дамянова от Велико Търново крачи уверено към все по-големи успехи в кариерата си на мениджър в Лондон. Тя е пиар в английска рекламна агенция и пример за това как всеки човек, дори тръгвайки от най-ниското стъпало, може да постигне много. Работила е по проекти на световни брандове за дрехи, обувки и храни, а по нейни идеи са снимани десетки реклами за телевизии и списания. Според болярката рецептата за успешна реализация е съвсем проста и включва три съставки – труд, упоритост и инициативност.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби