мерки

 | 

 

 

Когато достигнем 65% имунизирани лица, тогава ще свалим маските. Тогава ще се прегръщаме, ще се целуваме, ще си ходим на гости. Ако вървим с този темп, това ще стане в края на август. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Пловдив.

В момента ваксинираните са достигнали между 35-40%.

Що се отнася до ограничението за 15 гости на сватбите, министърът разясни, че става дума за техническа грешка.

 | 

 

 

Гръцките власти удължиха всички ограничения за влизане на територията на страната до 06:00 на 19 април. Всички, които пристигнат в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), задължително минават седемдневна карантина.

 

 | 

 

 

Обмисля се разхлабване на мерките след 31 март, съобщи на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

Най-вероятно учениците ще се върнат в училище на 12 април – след пролетната ваканция.

"За всички ученици ще бъде изготвен график как точно да се върнат присъствено в учебните заведения", посочи той.

По думите му детските градини и яслите ще могат да работят от 5 април.

От 1 април театрите ще отворят врати при 30% капацитет. Моловете няма да бъдат отворени от тази дата. Същото важи и за големите магазини.

Categories:

 | 

 

 

Десетте дни на по-строги мерки са едно добро начало за ограничаване на заболяваемостта, но не съм убедена, че те ще са достатъчни. Това каза вирусологът проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център за заразни и паразитни болести.

Очакванията са да задържим нивата, които имаме, да не преминават над 4 000 и това да даде глътка въздух на болниците - известно намаляване на потока болни към тях и по възможност да се задържи тази тенденция, за да слезем на 3 000 заболели на ден, обясни проф. Христова.

 | 

 

 

олиция и РЗИ нахлуха в столичното заведение Brick café, което се опълчи на десетдневния локдаун и обяви, че ще остане отворено въпреки новите мерки.

“Съставен ни е протокол, направиха ни предупреждение, че заведението трябва да затвори. Така и ще направим, няма да се противопоставяме повече на заповедта на здравния министър“ - казаха от ресторанта пред екип на GlasNews.bg.

Categories:

 | 

 

 

В област Габрово учениците от 5 до 11 клас преминават от днес към онлайн обучение до 2 април. В електронна среда ще учат и студентите от Техническия университет, с изключение на практическите обучения и изпити. Ограничават се масовите прояви на открито и закрито. На събирания от частен характер пък могат да присъстват максимум до 15 души.

На другият полюс е Плевен, където моловете отварят отново с допълнителни мерки и при засилен контрол. Културните прояви ще се провеждат при 30 процента заетост на местата.

Categories:

 | 

 

 

Днес се навършва точно една година от обявяването на извънредно положение заради коронавируса. Ето какви мерки взеха властите досега и какъв резултат дадоха те:

Решението за локдаун (тогава се наричаше просто затваряне) беше взето при едва 23-ма заразени с COVID-19. Това се случи само пет дни, след като бяха регистрирани първите двама заразените в България.

За пръв път в бяха затворени едновременно ресторанти, ясли, детски градини, училища, търговски центрове и фитнеси в цялата страна.

Categories:

 | 

 

 

Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози. На ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 1 април, въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции.

 

Това пишат в свое изявление от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/, подписано от Ричар Алибегов и Емил Коларов.

Categories:

 | 

 

 

Лекари, работещи в Спешната медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19 в страната.

 

Опасенията им – броят на заразените се увеличава и натискът върху болниците ще стане сериозен.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби