Националният оперативен щаб

 | 

 

 

Два варианта за условия, при които противоепидемичните мерки да бъдат затегнати отново е предложил Националният оперативен щаб на правителството, заяви ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Първият вариант е германски - при цяла седмица над 100 нови случая дневно на 100 000 население, отново се установяват строги режими, разказа той. Този вариант към българските пропорции обаче означавало да има 2700 нови случая за седмица, което било невъзможно за понасяне от здравната система.

Categories:

 | 

 

 

Националният оперативен щаб започва да дава пресконференция веднъж седмично в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

 

Считано от 7 май, всеки четвъртък, от 8 часа, Щабът ще бъде на разположение на медиите, за да отговаря на въпроси. Същевременно актуалната информация за страната и света ще продължи да бъде представяна под формата на съобщение всяка сутрин от доцент Димо Димов, секретар на Щаба.

Categories:

 | 

 

 

От днес брифингите на Националния оперативен щаб спират. Това са стана ясно преди минути. Актуалната информация за страната и света ще бъде представяна пред медиите под формата на съобщения от доц. Димо Димов, секретар на щаба.

"От днес информацията ще бъде представена под формата на съобщения от секретаря на щаба. Въпросите, които имате ще може да отправяте чрез ресорните пресцентрове. Мотивът за това е, че българското общество е достатъчно добре информирано за коронавируса", огласи Севдалина Арнаудова на извънредния брифинг на щаба.

Categories:

 | 

 

 

"В епидемията от коронавирус в момента сме в стръмната част на изкачването", казва ген. Мутафчийски. Заради наложените мерки експертът вече получава смъртни заплахи.

- България предприе навреме мерки срещу разпространението на коронавируса и отначало нещата изглеждаха под контрол - кривата на заразяванията дълго време беше плавна. Но от няколко дни тя тръгна рязко нагоре. Обърка ли се някъде нещо и къде?

Categories:

 | 

 

 

Националният оперативен щаб ще провежда от утре ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8 часа сутринта, вместо в 17 часа. Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от изминалото денонощие, съобщиха от правителствената информационна служба. Провеждайки брифингите си всеки ден в 8 часа сутринта, Щабът ще се съобрази и с желанието на медиите да е на разположение за отговори на техните въпроси в началото на деня, се казва в съобщението.

Categories:

 | 

 

 

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса вече ще дава брифинги само веднъж на ден. Отсега нататък те се провеждат в сградата на Министерски съвет, става ясно от съобщение от пресцентъра на кабинета.

"Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет. Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС", пишат от МС.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби