полети

 | 

 

 

В 12 ч днес България възобновява полети от Обединеното кралство и Северна Ирландия, които бяха прекратени заради новия щам на COVID-19.

 

Пристигащите пътници от Великобритания ще бъдат изследвани с антигенни тестове и поставени под 10-дневна карантина. А от 1 януари ще се изисква отрицателен писиар тест 72 часа преди пристигането на пътуващите у нас.

Categories:

 | 

 

 

От днес се спират вътрешните полети в Гърция, като ще се превозват само пътници, които имат сериозни здравословни причини, бизнес, обективни семейни причини (събиране на семейството) и за връщане в постоянно пребиваване. QR кодът става задължителен и за вътрешно пътуване.

 

От вторник ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус от всички влизащи в Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат.

 

 | 

 

 

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС.

Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите.

С постановлението се забраняват полетите още от Египет, Сърбия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова.

 | 

 

 

Строгите мерки срещу COVID-19 в Италия са налице. Санитарните власти на Италия, които контролират мерките, не разрешиха на 125 бангладешци да слязат на римското летище Фиумичино.

 

Те пристигнаха в 13 часа от Доха със самолет на авиокомпанията на Катар, като на борда е имало още 75 пасажери от други националности. След направения им тест те са били допуснати до чакалнята на аерогарата и в зависимост от изхода от изследването – положителен или отрицателен – ще бъдат съответно поставени под карантина или освободени.

 

 | 

 

 

Повечето авиопревозвачи започват отново да летят редовно по основните си линии след няколко месеца пауза. Полетите вече се извършват по нови правила, а самолетите минават на строга дезинфекция. Възстановиха ли се вече полетите и при какви мерки ще летим от тук нататък безопасно?

 

Categories:

 | 

 

 

Пътниците могат да очакват нови мерки с излизането на авиокомпаниите от карантината заради коронавируса и още по-дълго време, за да се качат и слязат от самолета. 

 

Ще има нови пунктове за проверка на телесната температура, опашки от чакащи хора, които се простират до паркингите, и бариери от плексиглас, изолиращи служители и клиенти.

 

Categories:

 | 

 

 

Обсъжда се възможността полетите да се възстановяват след 15 юни. Авиокомпаниите са подготвени с графици. Но основен критерий за взимането на едно или друго решение са указанията за спазване на здравните изисквания, защото здравето е на първо място. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БНТ.

Categories:

 | 

 

 

Европейските авиокомпании отказват да възстановят парите на клиенти, чиито полети са отменени поради коронавирус в противоречие с разпоредбите на Европейския съюз.

Правилата на ЕС изискват пътниците да получат възстановяване в рамките на седем дни, но по-голямата част от превозвачите удържат възстановяването на суми и вместо това предлагат ваучери за пътуване или безплатна резервация.

Това идва въпреки огромното спасяване на авиокомпании от националните правителства.

 | 

 

 

Wizz Air обяви, че от 16 април 2020 г. авиокомпанията ще възобнови полетите между Варна и Лондон. Маршрутът ще се изпълнява три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота, като билети могат да бъдат закупени онлайн или чрез мобилното приложение.

Всички останали полети на Wizz Air от морската столица остават отменени до 1 май 2020 г. като мярка с цел ограничаване на разпространението на пандемията COVID-19.

Categories:

 | 

 

 

Управляващите организират полети, с които в страната да се приберат българи от Испания и Обединените арабски емирства, съобщи Министерството на външните работи.

Ведомството в партньорство с авиокомпания "България Ер" организира полета по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със самолет "Еърбъс" със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната български граждани, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби