облекчаване на мерките

 | 

 

 

 

Редица страни в Европа преминават към следващ етап в облекчаване на рестрикциите, въведени заради новия коронавирус от днес, предадоха световните агенции.

 

 | 

 

 

Искам специално да благодаря на колегите от МВР за работата им по време на извънредно положение. Министър Маринов предложи по 650 лева награда за полицаите на първа линия, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът нареди от днес да се започне изплащането им.

"С четири милиарда и половина ще помогнем на българската икономика", това заяви финансовият министър Владислав Горанов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Горанов представи нови варианти за помощ на бизнеса. Целта - преодоляване на икономическата криза. 

Categories:

 | 

 

 

Няма основания да бъдат облекчени пътуванията от и към столицата, тъй като София все още е най-голямото огнище. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски по повод блокадата на града.

Той коментира още и дали ще има облекчаване и на други мерки и ще бъдат ли въведени нови.

Categories:

 | 

 

 

Редица държави в Европа от днес ще започнат да облекчават някои от ограничителните мерки, които наложиха срещу разпространението на коронавируса.

След като миналата седмица властите в Германия обявиха, че епидемията в страната е овладяна, от днес малките магазини имат право отново да отворят врати. Става въпрос за търговски площи до 800 кв. метра. Училищата обаче остават затворени до 4 май. Ще остане в действие и забраната за събиране на повече от двама души на обществени места, съобщава БНР.

 | 

 

 

Да се види как в държавите в Европа започват облекчаване на мерките и в България да започне поетапното им облекчаване. Това предложи пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея се създавал административен хаос и напрежение и даде за пример декларациите за минаване през КПП-тата на областните градове.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби