огнище на коронавирус

 | 

 

 

12 души от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Драганово в област Велико Търново са с COVID-19. Седем от тях са от персонала, а останалите петима са потребители.

Посочените резултати са от бързи антигенни тестове и предстои да бъдат потвърдени с PCR, съобщиха от РЗИ. Новите случаи на коронавирус в областта за последните 24 часа, са 100.

Categories:

 | 

 

 

Огнище на коронавирус е открито в шивашки цех в Разлог, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Заразени са 60 работници, като това са хора от общините Разлог и Белица.

Цехът е затворен, извършва се дезинфекция.

Categories:

 | 

 

 

Българи, които работят в кланицата с над 1500 заразени с COVID-19 в Германия, са се завърнали у нас. Това потвърди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг в Министерския съвет.

 

„Имаме данни за някои от тях и активно ще се опитаме да ги издирим. Германия не е сред страните, към които прилагаме задължителна карантина. И това, че тези хора просто се връщат от Германия не е нарушение. Но ако са имали признаци на заболяването и са укрили този факт, това вече е друга тема”, коментира още д-р Кунчев.

Categories:

 | 

 

 

Установиха ново огнище на заразени с коронавирус в гръцка община до Ксанти в близост до границата с България, съобщи БНР.

 

Властите въведоха извънредни мерки в община Ясму област Родопи, която се намира в близост до границата с България. Това стана след извънредно заседание на щаба за контрол по разпространение на вируса и Министерството за защита на гражданите. Под пълна карантина е село Агиасму след регистрирани нови 5 случая на заразени с бацила. В съседно село Ахино има 11 случая на заразени. Трима души починаха за 24 часа.

Categories:

 | 

 

 

Седем работници от фирма за производство на плетиво в Доспат са дали положителни проби за COVID-19, съобщават от РЗИ-Смолян.

 

Поставени са на 28 дневна домашна изолация в домовете си и са във връзка с личните си лекари.

 

Под карантина за 14 дни са колегите им, с които са били в контакт. На фирмата са предписани засилени противоепидемични мерки и пълна дезинфекция на помещенията.

Categories:

 | 

 

 

105 от изследваните през последното денонощие 2642 проби са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Враца - 1; Габрово - 2; Добрич - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 1; Пазарджик - 12; Плевен - 3; Пловдив - 3; Разград - 1; Сливен - 7; Смолян - 8; София област - 9; София град - 17; Стара Загора - 22; Търговище - 2; Хасково - 1; Шумен – 12.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби