ресторанти

 | 

 

 

Поредно отваряне след поредното затваряне - от началото на седмицата ресторантите и заведенията ще могат да приемат клиенти и в закритите части при 50% от капацитет.

Ресторантьори и магазинери обаче настояват, че третата вълна на коронавируса им е струвала доста солено.

 

Categories:

 | 

 

 

„Към днешна дата се наблюдава едно плавно покачване на случаите на COVID-19 у нас. То обаче се различава от стръмното такова, което наблюдавахме през октомври и ноември. Това се дължи най-вече на противоепидемичните мерки, които голяма част от хората спазват”. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Той добави, че проблемът към този момент е разпространението на британския щам на вируса и настъпващата опасност от втория нигерийски вариант.

Categories:

 | 

 

 

Главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че утре ще стане ясно кога и по какъв начин ще бъдат отворени ресторантите и търговските обекти в моловете.

 

"Нощните заведения ще бъдат отворени на по-късен етап. Утре ще бъде решено първо да заработят ресторантите, а евентуално две седмици по-късно да отворят врати и нощните клубове и дискотеките. Целта е да се види епидемиологичният ефект след отварянето на първата група заведения", посочи той след като се имунизира с доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех".

 | 

 

 

Отварянето на хотел без ресторант противоречи на Закона за туризма, коментира в интервю за Монитор зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

 

- Г-н Димитров, защо се стигна до момента, в който ресторантьори започнаха да продават своя дългогодишно разработван бизнес?

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува съгласувани с Министерството на здравеопазването Изисквания към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници) за прилагане на определени противоепидемични мерки, при които от утре, 6 май, се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.).

 

Categories:

 | 

 

 

Повечето европейски държави излагат предварителни планове за облекчаване на блокирането, наложени за борба с  разпространението на потенциално смъртоносния вирус COVID-19.

Целта е да се рестартира икономиката, която бързо се опустошава от внезапните спирания, внесени, за да ограничи инфекцията и смъртността, да защити здравните услуги - и да даде на хората надежда, че в края на тунела има светлина.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби