пътувания

 | 

 

 

Ваканцията зад граница за предстоящия Великден ще бъде възможна в едва 3 държави на Балканите. На карантина, бърз или PCR тест ще подлежим при пътуването си до останалите осем страни. Това става ясно от сайта на Министерството на външните работи (МВнР).

Българските туристи ще посрещнат празника без никакви ограничения в Сърбия, Албания, Молдова и Република Северна Македония. Оказва се, че страните със стриктни противоепидемични изисквания за влизащите от България туристи са двойно повече.

Categories:

 | 

 

 

Министерството на външните работи започва да публикува актуалните данни за обстановката, условията за преминаване на граници и влизане в съответните държави, във връзка с разпространението на коронавируса, в рубриката на официалния сайт на МВнР "Пътувам за..." https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo.

 

Categories:

 | 

 

 

От днес за краткосрочни бизнес пътувания до Европейския съюз няма да има карантина. В това увери в сутрешния блок на Би Ти Ви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

 

По отношение на сезонните работници препоръката на Министерство на външните работи е да се пътува само в краен случай. Бавно, с премерен риск се връщаме към нормалността, каза външният министър.

 | 

 

 

Италия се подготвя да разреши свободното пътуване в страната от 3 юни, сочи проектопредложение, съобщи Ройтерс.

 

През март бяха наложени строги ограничения в цяла Италия в опит да бъде преустановено разпространението на коронавируса. С намаляването на броя на жертвите, премиерът Джузепе Конте предприе облекчаване на мерките.

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби