ДЗИ

 | 

 

 

Матурата по английски език, за разлика от останалите матури, е доказателство за работата ти през целия гимназиален етап, подчерта Елена Илиева, която е учител по английски език в средно училище с езиково обучение "Ал. С. Пушкин" - Варна.

 

"По английски език няма теми, които да научиш. Трябва да си усвоил всички компоненти през годините", настоява тя.

 

За да се справят със задачите от частта Listening, зрелостниците трябва да умеят да извличат точната информация, която се изисква от тях.

 

Categories:

 | 

 

 

Върху разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин пишат зрелостниците на матурата по Български език и литература.

 

Произведението е от учебния материал за 11-ви клас. Елин Пелин се пада за втора поредна година на матурата по Български език и литература. Миналата година зрелостниците писаха върху разказа "Косачи".

Categories:

 | 

 

 

Оценките от държавните зрелостни изпити ще бъдат признати в Софийският университет, като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми, съобщават от „Алма матер”.

 

Висшето училище ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и по математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет.

 

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби