ЗДРАВЕ

 | 

 

 

Много инциденти се случват у дома: падане при миене на прозорци, порязване по време на готвене. Може да получите и инфаркт или инсулт, астматичен пристъп. Когато в такива ситуации спасителите влязат в дома ви, за тях е важно да знаят дали жертвата приема някакви лекарства за сериозно заболяване или е алергична към определени лекарства. За да ги улесните, е важно да съберете тази информация на едно място. Това може да ви спаси живота.

 | 

 

 

Кафето е любима напитка на милиони, дори милиарди хора по света. Пием го сутрин за събуждаме, преди обяд за тонус, следобед – за енергия. Обичаме кафе, признаваме. Но всяко хубаво нещо си има и своите минуси. Дали е така и с кафето? Нека видим какви са ползите от него. 

 

То може да намали шансовете за развитие на рак и други заболявания

 

 | 

 

 

Ето седем от най-големите "нарушители", с които трябва да бъдете внимателни, ако искате да се храните наистина полезно.

 

1. Енергийни десерти

 

Всеки енергиен десерт се гордее с "полезното" си съдържание и претендира за здравословен, но един прост поглед на съдържанието му доказва точно обратното.

 

 | 

 

 

С поправките в Закона за здравето се дава опция да жалим актовете, свързани с карантината, на две инстанции по реда на Административно-процесуалния кодекс (АПК). Това става ясно от внесените от Министерския съвет нови текстове, с които ще се отмени извънредното положение на 13 май.

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева вече свика извънредно заседание на парламента на 8 май 2020 г. от 11.00 часа, а ден по-рано, на правна комисия депутатите ще гласуват промените.

 

Categories:

 | 

 

 

В дните на търсене на лек срещу коронавируса разказваме за една стогодишна рецепта от редиците на българската армия. Прилага я успешно офицер от запаса - полковник Симеон Драганов. Историята на успеха се пази в Държавния архив в Умен, пише Нова тв. 

Записките на полковник Симеон Драганов разкриват две от срещите му с грипа и как той и неговите братя по оръжие са успели да спрат заразата.

 | 

 

 

Много от вас вероятно не могат да прекарат и една сутрин без кафе.

Във време, в което може би всички пием повече от тази напитка, изолирани у дома заради пандемията от COVID-19, учените успокоиха, че кафето може да е полезно и дори да удължи живота, но само ако се приготви по правилния начин.

 | 

 

 

Педиатри призовават да се отворят парковете и планините за разходки на децата. Те препоръчват въвеждане на времеви диапазон, в който все пак родителите да могат да разхождат малчуганите на чист въздух и слънце в градските паркове и планините. Опасенията на медиците са, че затворени вкъщи за по-дълъг период от време, децата не могат да изразходят енергията си, което неминуемо води до невротично поведение и проблеми. 

 | 

 

 

Премахването на захарта от дневното меню за 9 дни може да окаже огромно влияние върху здравословното състояние на човек. Това показват резултатите от проучване, цитирано от The Independent. 

Специалисти в областта на храненето провеждат експеримент с 43 деца, страдащи от затлъстяване, като заменят дневните им дози захар с нишесте. Резултатите показват, че най-опасното нещо при захарта не са калориите, които съдържа, а напрежението, което предизвиква в човешкото тяло, което от своя страна влияе на метаболизма. 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби