Ето така се правят бързи и божествено вкусни картофи със заливка

loading...

 

Това ястие ще накара всички, които го опитат, да си оближат пръстите!

Тези бързи картофи със заливка ще се превърнат в една от любимите рецепти на забързаните домакини.

Ако и вие се прибирате късно от работа, а вкъщи ви чакат цял куп задължения, със сигурност тези картофи със заливка ще ви допаднат.

Тази вкусна, ароматна и със златист цвят запеканка ще се хареса на всички у дома. Дори ще успее да привлече вниманието им още преди да сте я сервирали на трапезата.

Рецептата за картофи със заливка е изключително лесна за изпълнение, но пък за сметка на това не отстъпва по вкус и на най-изисканите ястия. Убедете се сами!

Когато става въпрос за традиционна вечеря, хората биха си представили всичко друго, но не и тази вкусотия с картофи. Веднага, щом ароматът на това ястие изпълни кухнята, всички вкъщи ще дотичат, за да видят какво се приготвя във фурната.

Можете да сте повече от сигурни, че едва ще издържат до момента, в който ще поднесете ястието на трапезата.

Когато го сервирате на масата, никой няма и да си помисли дори, че това е някакво лакомство. Истината е, че то може да конкурира дори най-добрите изкушения за небцето.

Задължително опитайте тази картофена запеканка и сме убедени, че няма да съжалявате.

Ето и продуктите, които са ви нужни, за да я приготвите:

400 гр. картофи
125 гр. разтопено масло
200 гр. пилешко месо
230 гр. кашкавал
450 мл. заквасена сметана
125 гр. лук
сол и черен пипер на вкус

Настържете картофите и ги изсипете в подходяща тава. Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и разстелете на дъното на тавата.

В отделен съд смесете пилешкото месо (предварително сварено), което сте нарязали на ситно, разтопеното масло, нарязания на кубчета кромид лук и заквасената сметана.

Разбъркайте добре и разпределете приготвената смес върху картофите, които разстлахте на дъното на тавата.

Отгоре поръсете с настъргания кашкавал. Сложете ястието да се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна.

Времето, което му е нужно, за да се изпече, е около 45 минути. Разбира се, всяка домакиня си познава фурната и това време не е константна величина.

За да сте по-спокойни в крайния резултат, можете да наглеждате от време на време ястието. Целта е да хване златиста коричка.

Със сигурност тази вкусотия ще ви хареса много. А щом го сложите на трапезата, думите ще са излишни.

Източник: novinibg.net

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби