До 3 бона глоба, ако паркирате на този плаж

loading...

 

 

На плажа "Болата" от години спират коли непосредствено до морето, въпреки че е защитена местност. Понякога превозните средства спират и в самата вода за да разтоварят лодките си.

 

Плажът буквално се е превърнал в паркинг. През последните дни бяха съставени глоби на шофьорите, дръзнали да паркират на един от най-красивите ни северни плажове. Това, разбира се, предизвика напрежение.

 

Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, като размерът на санкцията е между 1000 и 3000 лева. Във вторник туристи там се оказаха неприятно изненадани, стигна се и до закани за протест, съобщи Нова.

 

"Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивица. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие.

 

Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого", казва кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

 

"Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството", заяви кметът на Българево Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби