прокурор

 | 

 

Все още разполагаме с доказателства, считани като косвени. Изчакваме ДНК-експертизата на намерените тела, за да се изясни самоличността им.

Това заяви окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, цитирани от bTV. „Жертвите са намерени в два съседни апартамента. Жилищата са напълно унищожени, срутени са преградните стени“, уточни той. „Касае се за обемен взрив, предизвикан от концентрация на взривно вещество, в затворено пространство. Няма изразен епицентър на взрива“, стана ясно от думите му.

Categories:

 | 

 

Иван Гешев не става за главен прокурор. Това се казва в официална позиция на Висшия адвокатски съвет до ВСС относно избора на нов главен прокурор, пише frognews.bg. В нея се съобщава:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

 

С решение № 1947/18.07.2019 г. Висшият адвокатски съвет прие становище относно качествата, които трябва да притежава кандидатът за главен прокурор на Република България, и го обяви публично.

 

Categories:

 | 

 

Този случай се вписва в контекста за битова престъпност. Противодействието на битовата престъпност е приоритет на прокуратурата. Групата е извършвала лихварска дейност с рекет и насилие. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг относно спецакцията по-рано днес в квартал "Христо Ботев", пише новини.бг.

"В определени райони, където населението е с нисък социален статус, има криминални авторитети. Това са хората, които извършват всичко, свързано с нарушаване на закона", каза още той.

 | 

 

Висшият съдебен съвет се събра извънредно днес, за да реши дали Пламен Георгиев да бъде възстановен на работа като прокурор. С осем гласа „за“ той бе върнат на старото си работно място в Спецпрокуратурата, предаде novini.bg.

Припомняме ви, че до миналата сряда Георгиев бе шеф на КПКОНПИ. Тогава той изненадващо подаде оставка, която бе гласувана от депутатите в последния им работен ден за сесията на НС.

Categories:

 | 

 

Калина Паскалева е дама с активна гражданска позиция. Журналистката, която вече има няколко книги зад гърба си, реши да коментира номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и остро укори всички, които са против избора му, пише блиц.

Паскалева пита противниците на Гешев дали им беше по-добре, когато Баневи бяха на свобода и издевателстваха или когато Митьо Очите е вилнеел по Черноморието.

Categories:

 | 

 

Зам. главният прокурор Иван Гешев е първият номиниран за нов главен прокурор, съобщава БТА. Зад кандидатурата застават 11 души, сред които и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари, пише fakti.bg.

Номинацията му бе издигната на заседане на ВСС от съдебни кадровици.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби