лекар

 | 

 

 

С Решение № 63/30.07.2020 г. по наказателно дело № 175/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила решението от 19.12.2019 г. на Апелативен съд – Велико Търново по в.н.о.х.д. № 168/2019 г. Решението е окончателно. Това съобщиха от ВКС. 

Делото е образувано по жалби на подсъдимите Димитър Ангелов и Севдалина Колева и на частните обвинители срещу решението на Апелативен съд – Велико Търново.

Categories:

 | 

 

 

В опита си да очернят всичко през социализма някои хора стигат до крайности, които са далеч от истината. Едно от най-големите достижения беше здравеопазването. Изградена беше широка мрежа от поликлинични заведения и болници. И в най-малките и отдалечени места бяха създадени медицински центрове и хората не бяха лишени от медицинска грижа. Във всяко училище имаше лекар и зъболекар, пише socbg.com.

 | 

 

 

Млад лекар от бургаска болница е обявен за издирване. 28-годишният д-р Игли Карасани (специализант по кардиохирургия ) е в неизвестност от 12.07.2020 г. Обявен е в Интерпол, както и за национално издирване.

 

Categories:

 | 

 

 

Изключително отровната змия - черна мамба, е ухапала ветеринарния лекар д-р Георги Еленски от Хасково.

 

В момента той е настанен в болница и като по-чудо е прескочил смъртта. При отваряне на аквариума, вероятно за почистване, най-отровната змия в света го захапала. Тя е част от личната му колекция от екзотични животни. Инцидентът е станал преди седмица, 

 

Categories:

 | 

 

 

„Общото между коронавируса и ХИВ е първо в конспиративните теории. И в началото на ХИВ епидемията също много се е спорило има ли го този вирус, от него ли са умирали хората или от токсичната терапия. Най-парадоксалното е спора дали COVID-19 e лабораторен или природен. За това също се е спорило при откриването на ХИВ вируса“. Това каза д-р Нина Янчева от Инфекциозната болница в София, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

"Следейки статистиката за жертвите, хората си мислят: "Ужас, вирус-убиец! Аз съм следващият". Ние като общество в такава степен сме се вторачили в жертвите, че всички са обзети от страх и паника", казва хамбургският съдебен лекар Клаус Пюшел пред германския "Ди Цайт".

 

Той е провел над 200 аутопсии на хора, починали след зараза с новия коронавирус, остро критикува обществения дебат в Германия за разразилата се пандемия. 

 

"Стига само лоши новини"

 

Categories:

 | 

 

 

Не мога да кажа кога съм се заразил, защото всичко се случи в самото начало, беше грипната вълна, за съжаление тогава още нямахме нужните количества предпазни средства. Предполагам, че съм се заразил покрай някой от многобройните пациенти.

 

Categories:

 | 

 

 

Лекар анестезиолог - Дерик Смит, работещ в болница в Ню Йорк, разказа за думите на пациент, заразен с коронавирусна инфекция, които е чул от него преди интубация.

Лекарят публикува пост във Facebook, в който говори за това как един от пациентите бил в тежко състояние и как думите му са го проболи като с нож.

Кой ще плати за това?

„Последните думи, които никога няма да забравя“, написа Смит.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби