живот

 | 

 

 

Хората ще могат да се върнат към своя нормален начин на живот най-рано през следващия февруари, казва руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко в интервю за Интерфакс, цитирано от Ройтерс.

 

Той съобщава, че 3500 човека в Русия все още са на лечение с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и окачествява бройката като "сериозна".

 

По думите му ако не са били взети предохранителни мерки, милиони биха починали от заразата с коронавируса.

 

 | 

 

 

Средна продължителност на предстоящия живот общо за населението на страната, изчислена за периода 2017 - 2019 г., е 74.9 години, като спрямо предходния период (2016 - 2018 г.) се увеличава с 0.1 година.

 

Това сочат данни на НСИ.

 

България е страната с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз, а с най-висока са Испания (83.5) и Италия (83.4 години).

 

Categories:

 | 

 

Пълна къща с деца, смях и веселие. Това доскоро било семейството на Светла и Хуби Гогеви от горнооряховското село Драганово. В дома им скандали никога не е имало, а проблемите решавали единни и с достойнство. Приказката, в която живеели, бива помрачена от неочаквана смърт. Тъжната картинка на живота в България разказва borbabg.com.

Categories:

 | 

 

Живoт cлeд cмъpттa имa, научи Вести 365! Taзи пopaзитeлнa нoвинa cъoбщиxa cпeциaлиcти oт Texничecĸия yнивepcитeт в Бepлин.

Eĸипът oт eĸcпepти твъpди, чe живoтът пpoдължaвa cлeд зeмния мy ĸpaй пoд няĸaĸвa фopмa, ĸoeтo e дoĸaзaнo чpeз ĸлинични eĸcпepимeнти. Гoлямaтa нoвинa идвa cлeд дългoгoдишнo щaтeлнo пpoyчвaнe. Πoд мeдицинcĸи ĸoнтpoл били пpoвeдeни изcлeдвaния, ĸoитo вĸлючвaли пpeживявaния, близĸи дo cмъpттa. Лeĸapитe пpeдизвиĸвaли ĸлиничнa cмъpт пpи дoбpoвoлци c пpoдължитeлнocт oĸoлo 20 минyти, пpeди дa ги въpнaт ĸъм живoтa.

Categories:

 | 

 

Един клошар, спящ между сергиите на пазара в „Младост“ в София, без надежди и приближаващ се с всеки ден до смъртта, днес отново е Иван Иванов, с дом и работа.

Това е една история за доброто, написана от много хора в продължение на година и половина, в основата, на която е Милена Момчилова.

Всичко започва, когато през 2015 година дъщеря й вижда Иван и я моли да му намерят дрехи и да му помогнат. Младият мъж остава на улицата след като родителите му си отиват, а сестра му не се интересува от съдбата му.

Categories:

 | 

 

Човечеството през цялото си съществуване винаги се е вълнувало от въпроса: какво се случва след смъртта? Докато науката се опитва да отговори на този въпрос, британски изследователи са установили, че след смъртта човек все още е в съзнание.

В медиите често има разкази на хора, които са преживели клинична смърт или са в състояние на кома, но науката нарича всичко това само халюцинации. Британските изследователи от университета в Саутхемптън са представили доста убедителни доказателства, че след спирането на сърцето човек продължава да остава в съзнание.

Categories:

 | 

 

 

Животът на възрастните хора е един от критериите за успешна държава. Грижата за тях означава, че обществото съзнава колко важен е техният принос за развитието му и не иска да ги остави да живеят в нужда, когато вече не могат да работят.

Categories:

 | 

 

Изглежда, че целият ни живот зависи от сърцето, но водещите световни геронтолози твърдят, че червата имат пряко влияние върху продължителността на живота. Експертите са сигурни, че общото състояние на човешкото здраве зависи от микроорганизмите в червата ни и че именно те най-често определят продължителността на живота ни, пише zdrave.to.

Така че, броят на вредните микроорганизми в червата не трябва да надвишава нормата. Ако това се случи, микрофлората му се нарушава и това вече води до различни последствия.

Categories:

 | 

 

 

Хората на средна възраст в България, а и по-възрастните, с носталгия си спомнят за своето детство.

То премина в годините на социализма, за които сега ни убеждават, че били “мрачни и пропити с насилие и кръв”. Така ли беше?

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби