акция

 | 

 

 

От днес започва усилен контрол за спазване на правилата за движение по пътищата, като на различни територии в страната, катаджиите ще следят по различни направления. Особено голямо полицейско присъствие ще има по пътищата към зимните ни курорти Боровец, Банско и Пампорово, където се очаква трафикът през почивните дни да е голям. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

 

Categories:

 | 

 

 

Нова специакция за контрол на движението по пътищата започва днес, обявиха на брифинг на МВР. 

 

Тя ще продължи до 14 февруари, като акцент в нея ще са проверки на професионалните шофьори, т.е. на товарните автомобили и на автобусите.

На контрол ще подлежат както документите на водача, така и на товара. Отделно проверки ще се правят за това дали се спазват часовете за почивка, скоростните режими, за употребата на алкохол и наркотици от водачите.

Categories:

 | 

 

 

Специализирана полицейска операция за противодействие на тежките пътни инциденти стартира от днес и ще продължи до неделя - 7 февруари, на територията на цялата страна. Акцията ще обхваща както населените, така и извъннаселените места, стана ясно от Пътна полиция.

 

Categories:

 | 

 

 

През изминалата седмица са проведени специализираните полицейски операции за противодействие на сексуална експлоатация на деца в интернет.

 

Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура.

Categories:

 | 

 

 

Началникът на сектор "Разследване" към II РУ в Благоевград Кирил Карликов е бил задържан при акция на дирекция "Вътрешна сигурност", пише GLAS.bg.

Той е бил арестуван преди 30 минути на работното си място - в управлението. Задържането му е във връзка със скрити дела и  злоупотреби с парични средства на ОДМВР - Благоевград. В момента тече претърсване на дома му.

Карликов е служител в системата на МВР от 2007 година. В последните 10 години е началник сектор и началник отдел в различни структури в разследването на ОДМВР -Благоевград.

Categories:

 | 

 

 

"Пътна полиция" стартира нова специализирана операция. От КАТ предупреждават да се шофира с повишено внимание заради влошаване на метеорологичната обстановка.

 

"От днес до 13 януари стартира операция по контрола на движението по пътищта в страната, като според анализ фокусът в отделните области е различен", каза гл. инсп. Николай Крушарски от ГД "Национална полиция".

Categories:

 | 

 

 

Предстоят светли и очаквани празнични дни. За разлика от предишни години, през тази те ще преминат в условията на въведени ограничения във връзка с извънредната епидемична обстановка.

 

Categories:

 | 

 

 

КАТ започва поредна акция на пътя. Проверките ще се извършват до края на следващата седмица. Този път от "Пътна полиция" ще следят за превишена скорост, алкохол и наркотици.

 

Полицаите ще проверяват и дали шофьорите спазват правилата за движение по пътищата в населените и извъннаселени места. Заради зачестилите инциденти през последните дни в Бургас, пътните полицаи започнаха масови проверки. И днес нарушители не липсваха.

Categories:

 | 

 

 

В хода на проведена полицейска операция по линия "Противодейстиве на престъпления свързани с наркотици" на територията на Асеновград е установен и задържан 31-годишен, криминално проявен местен жител.

 

При личен обиск от него са иззети две топчета суха зелена листна маса. В условията на неотложност последвало и претърсване в жилището на мъжа и на още един адрес в Асеновград, обитаван от лицето.

 

Categories:

 | 

 

 

В краят на тази седмица полицията започва поредната акция "Зима".

 

Ще се следи за поставени зимни гуми, изправност на светлини и чистачки. Глоби ще се налагат след 15 ноември, а дотогава полицията само ще предупреждава.

 

Важно е да уточним, че в Закона няма "зимни гуми", а такива за зимни условия – с подходящ грайфер от 4 мм.

 

"Задължително е да проверяваме антифриза. Не бива да го оставяме под минималните нива", обясни автомобилният състезател Димитър Стефанов.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби