акция

 | 

 

 

През изминалата седмица са проведени специализираните полицейски операции за противодействие на сексуална експлоатация на деца в интернет.

 

Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура.

Categories:

 | 

 

 

Началникът на сектор "Разследване" към II РУ в Благоевград Кирил Карликов е бил задържан при акция на дирекция "Вътрешна сигурност", пише GLAS.bg.

Той е бил арестуван преди 30 минути на работното си място - в управлението. Задържането му е във връзка със скрити дела и  злоупотреби с парични средства на ОДМВР - Благоевград. В момента тече претърсване на дома му.

Карликов е служител в системата на МВР от 2007 година. В последните 10 години е началник сектор и началник отдел в различни структури в разследването на ОДМВР -Благоевград.

Categories:

 | 

 

 

"Пътна полиция" стартира нова специализирана операция. От КАТ предупреждават да се шофира с повишено внимание заради влошаване на метеорологичната обстановка.

 

"От днес до 13 януари стартира операция по контрола на движението по пътищта в страната, като според анализ фокусът в отделните области е различен", каза гл. инсп. Николай Крушарски от ГД "Национална полиция".

Categories:

 | 

 

 

Предстоят светли и очаквани празнични дни. За разлика от предишни години, през тази те ще преминат в условията на въведени ограничения във връзка с извънредната епидемична обстановка.

 

Categories:

 | 

 

 

КАТ започва поредна акция на пътя. Проверките ще се извършват до края на следващата седмица. Този път от "Пътна полиция" ще следят за превишена скорост, алкохол и наркотици.

 

Полицаите ще проверяват и дали шофьорите спазват правилата за движение по пътищата в населените и извъннаселени места. Заради зачестилите инциденти през последните дни в Бургас, пътните полицаи започнаха масови проверки. И днес нарушители не липсваха.

Categories:

 | 

 

 

В хода на проведена полицейска операция по линия "Противодейстиве на престъпления свързани с наркотици" на територията на Асеновград е установен и задържан 31-годишен, криминално проявен местен жител.

 

При личен обиск от него са иззети две топчета суха зелена листна маса. В условията на неотложност последвало и претърсване в жилището на мъжа и на още един адрес в Асеновград, обитаван от лицето.

 

Categories:

 | 

 

 

В краят на тази седмица полицията започва поредната акция "Зима".

 

Ще се следи за поставени зимни гуми, изправност на светлини и чистачки. Глоби ще се налагат след 15 ноември, а дотогава полицията само ще предупреждава.

 

Важно е да уточним, че в Закона няма "зимни гуми", а такива за зимни условия – с подходящ грайфер от 4 мм.

 

"Задължително е да проверяваме антифриза. Не бива да го оставяме под минималните нива", обясни автомобилният състезател Димитър Стефанов.

 

Categories:

 | 

 

 

Полицията задържа 12 души в Бургас за притежание и разпространение на наркотици, съобщиха от ведомството. Сред арестуваните е и английски гражданин, постоянно превиващ в България.

 

Акцията е проведена от служители на МВР-Бургас и Районните управления в областта. От задържаните са иззети множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки.

 

Categories:

 | 

 

 

В петък пловдивската полиция проведе спецакция по линия “наркоразпространение” на територията на учебните заведения. За притежание и разпространение на дрога са задържани 7 лица на възраст от 20 до 37 години.

 

При личен обиск от дилърите и техни клиенти са иззети количества от високорисковите наркотици: пика, пинака, марихуана, амфетамин, хероин и таблетки екстази.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби