лекарства

 | 

 

Някои лекарства могат да бъдат опасни за хората в преклонна възраст, смята американският лекар Пит Салбър.

Според него пенсионерите е по-добре да не пият определени препарати за лечение на болести на стомашно-чревния тракт, захарния диабет и редица други проблеми.

Той съветва пенсионерите много предпазливо да се отнасят към някои лекарства за лечение на захарен диабет, защото в противен случай може да се развие хипогликемия - патологично състояние, което се характеризира с ниско съдържание на глюкоза в кръвта.

Categories:

 | 

 

 

От Българския лекарски съюз (БЛС) искат да се въведе един лев потребителска такса за преглед на дете при личния лекар, а държавата да доплаща 1.90 лева, както е при пенсионерите.

Categories:

 | 

 

Зависимостта от лекарствените препарати може да бъде както психологическа, така и физическа. Пристрастяването може да се развие към всяко лекарство, при това – достатъчно бързо.

Лекарствената зависимост е една от най-често срещаните днес. На практика много от българите прибягват до самолечение, неправилно избират лекарствата и не спазват продължителността на терапията. В резултат на това често използват едни или други лекарства продължително време, което води до развитие на невъзприемчивост на организма и необратими промени.

Categories:

 | 

 

Пиенето на много алкохол никога не е добра идея за здравето ни. Напротив, лекарите казват, че големите дози спиртни напитки и честата им употреба може да бъдат фатални за нас.

В същото време обаче има различни мнения относно ползите от "едно малко". Дали ще е ракия, вино, бира или друга алкохолна напитка, всяка една може да се счита за лекарство при определено състояние. Как стои обаче въпросът с комбинацията между алкохол и лекарства,

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби