Велико Търново

 | 

 

 

Нагъл частен съдебен изпълнител от Велико Търново занули банковата сметка на баща с 12-годишно дете по време на епидемията за вече платен данък за имот от 245 лв. За безобразието алармира търновецът Йордан Бенков вчера. На 18 март ЧСИ Виктор Георгиев налага запор върху банковата му сметка за сумата, която вече е платена в първите дни на месеца.

Обяснението е, че има образувано изпълнително дело от данъчната служба на общината. За него Йордан Бенков обаче научава едва на 24 март, когато получава писмо.

Categories:

 | 

 

 

Пробите за COVID - 19 на четиригодишното дете, настанено в Детското отделение на Великотърновската болница, и на неговата майка са отрицателни, съобщиха от пресцентъра на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Детето беше настанено в болницата в понеделник в тежко състояние с двустранна бронхопневмония и с висока температура от 39 градуса.

Categories:

 | 

 

 

Прокурор Цани Попов встъпи в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Той е назначен на длъжността от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, с единодушно решение, по предложение на окръжния прокурор Христо Христов. Актът за встъпване беше подписан днес в присъствието на Христо Христов - административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

 | 

 

 

В Районна прокуратура – Велико Търново е образувано досъдебно производство за разпространение на неверни сведения за тревога свързана с COVID-19, съобщиха от държавното обвинение.

Районна прокуратура – Велико Търново наблюдава досъдебно производство срещу лице, което на 13.03.2020 г., в гр. Велико Търново, във фейсбук страница под име „МОБАЛ Д-р Ст. Черкезов“, предало неверни съобщения за тревога – престъпление по чл. 326, ал 1 от НК.

Categories:

 | 

 

 

86 семейства от великотърновския квартал „Бузлуджа“ от години са подложени на системен физически и психически тормоз от душевноболните си съседи. В един от входовете дори взели решение по Закона за етажната собственост за изселване на едно от семействата и чакат решение на съда. Потърпевшите постоянно викат полиция.

Categories:

 | 

 

 

20 туристи от Сингапур са под карантина в хотел във Велико Търново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Русе, цитирани от bTV.

Сингапурските туристи са минали през граничния пункт "Дунав мост" при Русе и са пристигнали в страната ни за почивка в Търново. Тъй като Сингапур е една от рисковите дестинации заради коронавируса, туристите ще останат под карантина 14 дни в хотела.

Categories:

 | 

 

 

Обявен е жълт код за силен вятър във вторник – 3 март. Предупреждението важи за 8 области - Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Поривите на вятъра могат да достигнат 70-80 километра в час, пише БТВ.

Categories:

 | 

 

 

Бившият управител на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев е намерен прострелян в дома си.

Водещата версия, по която работят разследващите, е самоубийство.

54-годишният Русев е обвиняем за злоупотреби за над един милион лева при сделка от 2008 година за покупката на 6600 водомера и системата за отчитането им. Делото се води в Окръжния съд в Търговище, защото всички съдии от Велико Търново си направиха отвод.

Categories:

 | 

 

 

Пет години след жестокото убийство на Вероника Здравкова от Никопол близките й отново ще почетат паметта й с шествие до лобното й място. 23-годишното момиче бе убито на 28 февруари 2015 година от рецидивиста Илиян Здравков. Вечерта на жп гарата във Велико Търново мъжът й нанесъл 7 удара с брадва, след това захвърлил тялото й в близкото дере на река Янтра.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби