съд

 | 

 

 

С Решение № 63/30.07.2020 г. по наказателно дело № 175/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила решението от 19.12.2019 г. на Апелативен съд – Велико Търново по в.н.о.х.д. № 168/2019 г. Решението е окончателно. Това съобщиха от ВКС. 

Делото е образувано по жалби на подсъдимите Димитър Ангелов и Севдалина Колева и на частните обвинители срещу решението на Апелативен съд – Велико Търново.

Categories:

 | 

 

 

Илиян Рангелов, който наръга смъртоносно годеницата Милена Динова в Куртово Конаре получи 15 години затвор. Отделно съдът присъди също и по 180 000 лева кръвнина за родителите на жертвата.

 

Припомняме, че младата жена бе убита след коледните празници на 2016 година - на 28 декември. Илиян и Милена често се карали Те били сгодени от май, а на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

 

Categories:

 | 

 

 

Кандидатът за кмет Атанас Костов, който предяви претенции към TrafficNews, относно публикувани материали в медията, не получи съгласието на съда. Костов настояваше дружеството - издател да му заплати 15 хиляди лева обезщетение, заради дискомфорта, който му причинили два текста, в които се съобщава как той паркира в нарушение на различни места в Плводив. 

 

Categories:

 | 

 

 

Окръжният съд в Русе уважи иска на 29-годишната Милица Аргилова срещу УМБАЛ "Канев". Съдът присъди 50 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди от извършена мастектомия.

 

На 23.01.2018 г. тя е постъпила на лечение в здравното заведение. Патоанатом на база на гефрирно изследване поставил диагноза инвазивен дуктален карцином на млечна жлеза.

 

Categories:

 | 

 

 

Пловдивският апелативен съд остави в ареста трима мъже от Белозем, като отхвърли като неоснователни жалбите за промяна на мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки.

 

Срещу тримата е повдигнато обвинение за това, че в съучастие, на 8.02.2020 г. в Белозем са извършили грабеж с причиняване на средна телесна повреда на 82-годишна жена, която оставили да лежи със счупен крак. От къщата й взели малък бойлер за топла вода от мивката в кухнята, мобилен телефон и микровълнова фурна.

 

Categories:

 | 

 

 

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов призна подсъдимия Васил за виновен в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за системно следене на жена, служител на хипермаркет в Кюстендил, което би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й.

 

Categories:

 | 

 

 

Предпазни прегради са монтирани в заседателните зали на Районния съд в Дупница, а на банките за страните по делата се поставят еднократни хартиени подложки като част от мерките за безопасност във връзка с пандемията от COVID – 19, предаде БНР.

Около всички пейки са поставени ограничителни ленти и знаци, които указват, че сядането върху тях е забранено.

 

Categories:

 | 

 

 

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени таксите, които частните съдебни изпълнители (ЧСИ) събират за изпълнение на парични вземания след предявяване на изпълнителния лист и образуването на изпълнително производство, съобщават от ВАС.

 

Обжалване обаче може да има. Става дума за последното изменение на чл. 26 от раздел II "Пропорционални такси" на Тарифата за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители, прието с Постановление на Министерски съвет № 52 от 05.03.2013 г.

Categories:

 | 

 

 

Жени Калканджиева, която бе задържана снощи след съседски скандал се изправя пред Районния съд, потвърдиха за Glas.bg от СДВР.

 

Прокуратурата й е повдигнала обвинение за дребно хулиганство, затова че е нападнала съседите си. Калканджиева все още е в ареста, където изкара цялата нощ. На разпит в прокуратурата са Ралица и Маги Захариеви, които вчера два пъти сигнализираха полицията за непристойно поведение от страна на Калканджиева. Предоставиха и записи от случилото се през деня в кооперацията в кв. "Бояна".

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби