съд

 | 

 

 

Състав на старозагорския окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ 25-годишен казанлъчанин Пламен Друмев – Гудето, срещу когото е повдигнато обвинение за пътно хулиганство и шофиране под въздействие на дрога в условията на опасен рецидив.

Друмев беше закопчан след близо едночасова гонитба по улиците на родния му Казанлък преди обед на 28 март след като отказал да спре при вдигната стоп-палка и пуснати сирени на патрулката.

Categories:

 | 

 

 

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 46-годишна управителка на офис за мобилни услуги заради измами.

 

В периода от ноември 2013 г. до май 2018 г. обвиняемата работила като управител в офис-магазин в Кюстендил. За реализиране на търговските си цели, тя заблуждавала част от клиентите на обекта.

Мотивирала ги да подписват договори за мобилни услуги, допълнителни споразумения, сертификати за пакетни услуги и други подобни, при по-неизгодни за тях условия.

 

Categories:

 | 

 

 

Шофьор отърва глоба от над 1000 лева след грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата, а съдът наложи на полицията да изплати адвокатските разходи на виновника, съобщи TrafficNews.

 

Categories:

 | 

 

 

Община Велики Преслав дължи 6 000 лв. обезщетение на 7-годишно момченце, което си потрошило лявата в ръка в дупка на улицата. Инцидентът е още от лятото на 2018-та, когато детето било петгодишно, но кметството е обжалвало и преди ден по казуса като втора инстанция се произнесъл в полза на детето и Окръжният съд в Шумен. Обезщетението се дължи с лихвите на детето, действащо чрез майка си, негов законен представител.

 

Categories:

 | 

 

 

С Решение № 63/30.07.2020 г. по наказателно дело № 175/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила решението от 19.12.2019 г. на Апелативен съд – Велико Търново по в.н.о.х.д. № 168/2019 г. Решението е окончателно. Това съобщиха от ВКС. 

Делото е образувано по жалби на подсъдимите Димитър Ангелов и Севдалина Колева и на частните обвинители срещу решението на Апелативен съд – Велико Търново.

Categories:

 | 

 

 

Илиян Рангелов, който наръга смъртоносно годеницата Милена Динова в Куртово Конаре получи 15 години затвор. Отделно съдът присъди също и по 180 000 лева кръвнина за родителите на жертвата.

 

Припомняме, че младата жена бе убита след коледните празници на 2016 година - на 28 декември. Илиян и Милена често се карали Те били сгодени от май, а на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

 

Categories:

 | 

 

 

Кандидатът за кмет Атанас Костов, който предяви претенции към TrafficNews, относно публикувани материали в медията, не получи съгласието на съда. Костов настояваше дружеството - издател да му заплати 15 хиляди лева обезщетение, заради дискомфорта, който му причинили два текста, в които се съобщава как той паркира в нарушение на различни места в Плводив. 

 

Categories:

 | 

 

 

Окръжният съд в Русе уважи иска на 29-годишната Милица Аргилова срещу УМБАЛ "Канев". Съдът присъди 50 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди от извършена мастектомия.

 

На 23.01.2018 г. тя е постъпила на лечение в здравното заведение. Патоанатом на база на гефрирно изследване поставил диагноза инвазивен дуктален карцином на млечна жлеза.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби