Коронавирус

 | 

 

 

Отделението по "Уши, нос и гърло" в МБАЛ-Пазарджик е поставено под карантина, заради заразен с коронавирус лекар, съобщиха от РЗИ. Това е второ отделение в пазарджишката областна болница, което се затваря в рамките на 48 часа.

 

Categories:

 | 

 

 

744 пациенти с доказан COVID-19 се намират в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 37 са настанени в интензивни структури.

 

Както вече ви съобщихме, 749 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Десет от случаите са от изминалите 24 часа.

Categories:

 | 

 

 

Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата, но не и инкубатор. Там няма да имаме тежко боледуващи сред учениците. Децата са в групата с нисък риск и при тях заболяването протича леко. Тежко може да боледуват само преподавателите. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев по Нова.

 

"Броят на положителните ще се покачва, защото има много контактни лица. Хоспитализацията или смъртността обаче няма да се повиши", предвижда специалистът.

Categories:

 | 

 

 

Броят на заразените с коронавирусна инфекция за последното денонощие е с 20 по-малко от вчера. Това показва справка в Единния информационен център.

Заразени за изминалото денонощие са 154 души. Направените PCR тестове са 5856, което е с повече от 1000 повече от вчера.

Общият брой на регистрирани заразени с коронавирус у нас от началото на пандемията е 18 544 души, а активните случаи са 4404.

Categories:

 | 

 

 

Броят на заразените с коронавирусна инфекция продължава да се увеличава. Това показва справка в Единния информационен център.

Заразени за изминалото денонощие са 174 души, което с 19 случая повече от вчера. Направените PCR тестове са 4835 .

Общият брой на регистрирани заразени с коронавирус у нас от началото на пандемията е 18 390 души, а активните случаи са 4410.

 | 

 

 

С мерките, които се взеха, аз мисля, че учебната година правилно започва и би трябвало, ако се спазват тези мерки, да протече нормално. Това коментира пред БНТ акад. Богдан Петрунов - имунолог и алерголог, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

 

Той не изключи възможността за заразяване и затваряне на отделни класове през годината, защото това е неизбежно.

 

Categories:

 | 

 

 

Седем са областите в България където разпространението на COVID заразата раздува статистиката на Единния информационен портал.

 

Лидерът, както обикновено, е София, със своите 27 новозаразени.

 

Изненадващото второ място се държи от област Благоевград, където случаите са с един по-малко от столицата ни – 26.

 | 

 

 

Социалното министерство обяви наинтернет страницата си какво ще правят родителите, ако затворят забавачките и школата в страната заради евентуален скок на заразените от COVID-19.

Така, при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка и затваряне на училища и детски градини родителите с дете до 14 г. могат да получат до 610 лв. помощ докато са у дома.

 

Categories:

 | 

 

 

Освен че голяма част от българите (56%) отричат съществуването на коронавируса, намалели са и тези, които вярват в ползата от ваксинирането.

 

Това става ясно от международно проучване, изготвено от британски, американски и белгийски учени в 149 държави.

 

То показва, че като цяло европейците по-малко се доверяват на имунизацията, което поставя под съмнение колко от тях ще приемат евентуална ваксина срещу COVID-19.

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби