Коронавирус

 | 

 

 

Започват масови проверки по заведенията.

 

Контролните органи ще следят дали те наистина са затворили и спазват заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Друга мярка, която влиза в сила, е забрана на частни партита за повече от 15 души.

 

Какви са мерките, които влязоха в сила от тази вечер и какви са помощите, които предлага държавата? GLAS.bg обобщи официалната информация до момента. 

 

Categories:

 | 

 

 

Съгласно плановете, които изпълняваме, до Нова година ние ще имаме ваксина в ръка, сподели пред БНТ началникът на Лабораторията по експериментална имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов.

 

Той уточни, че все още бъдещата ваксина не се тества, защото тя трябва да мине през много теоретични постановки, за да се покаже, че тя е ефективна. Вече обаче има и доброволци за тестовете.

 | 

 

 

За втори пореден ден България може да се похвали с обнадеждаващи данни в битката с коронавируса.

 

След като вчера отчетохме първия рекорд при излекуваните пациенти – 2518, днес Единния информационен портал показва, че бройката им е 2255 българи.

Лъч надежда откриваме и в по-малкия процент на заразените, спрямо тестваните. За днес той е малко над 39 на сто.

А иначе 3568 са новодиагностицираните с вируса при направени общо 9093 PCR теста през изминалите 24 часа.

 

 | 

 

 

Починала е г-жа Веселка Балтова - дългогодишна учителка от СУ “Васил Левски“ в Карлово.

 

„Угасна един живот, отдаден на другите.Тя даряваше любов и усмивка на всички около себе си, заразяваше с позитивизъм и добро настроение", сподели в социалните мрежи директорът на учебното заведение Мариана Манчева.

Categories:

 | 

 

 

Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние в Университетската болница в Пловдив, е оставено цял ден без лекар и лечение. Детето е държано над 10 часа в болницата с температура, а чак вечерта е включено на системи. Това разкри Пенка Георгиева от Пациентски организации "Заедно с теб", съобщи БНТ.

 

Categories:

 | 

 

 

Черната серия не подмина и известния семеен лекар от Пловдив д-р Кирил Еленски. 62-годишният медик си е отишъл буквално за часове, разказаха негови близки.

 

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Още един изключителен лекар, човек и деец ни напусна", написаха от БЛС.

Медикът до последно изпълнявал своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти с много любов. Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество, се казва в съобщението на Лекарския съюз.

 

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

 

"Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения", категоричен беше премиерът Борисов.

Categories:

 | 

 

 

Седмица след анонса на фармацевтичната компания Pfizer за 90% ефикасност на експерименталната ваксина, се появи нов сигнал за пробив. Американската компания Moderna обяви, че ваксината ѝ е показала близо 95% успеваемост срещу COVID-19. 

 

Директорът на Института по биология и имунология на размножаването - проф. д-р Сорен Хайрабедян, посочи какво да очакваме от ваксините срещу коронавируса.

Categories:

 | 

 

 

Млада и обичана от децата учителка от разложкото с. Баня загуби битката с коронавируса. 45-годишната Ана Попиванова, която е старши учител и води часове по английски в началния курс на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" е починала през нощта. Тя е била заразена с COVID, и от седмица е била в болницата в Разлог, но състоянието й рязко се влошило. Наложило се спешно да бъде транспортирана за столична болница, но по пътя е починала.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби