карантина

 | 

 

 

 

Дългоочакваната новина за пътуващите от България до Италия е вече факт. От днес отпада изискването пристигащите да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. 

Така пътуването до една от най-желаните за туризъм страни в Европа става възможно отново. 

Мерките за маските на закрито и открито обаче остават в сила.

В същото време всички кръчми, барове, ресторанти и други заведения в Англия трябва да затварят в 22:00 часа от четвъртък, за да се ограничи разпространението на коронавирус.

 | 

 

 

Броят на новозаразените в един от френските региони с най-много българи расте драстично. Поради тази причина Ница и Марсилия затягат мерките, свързани с ограничаване на вируса. В Ница се забранява събирането по паркове, градини и плажове на повече от 10 души.

 | 

 

 

Отделението по "Уши, нос и гърло" в МБАЛ-Пазарджик е поставено под карантина, заради заразен с коронавирус лекар, съобщиха от РЗИ. Това е второ отделение в пазарджишката областна болница, което се затваря в рамките на 48 часа.

 

Categories:

 | 

 

 

Нa 7 ceптeмври изтичa зaпoвeдтa, c кoятo бeшe въвeдeнa 14-днeвнaтa кaрaнтинa зa грaждaни, приcтигaщи в Италия и в прeдхoднитe 14 дни ca прeбивaвaли или прeминaвaли трaнзитнo прeз тeритoриятa нa Бългaрия и Румъния.

Влизaщитe oт Бългaрия пътници трябвaшe дa пoпълнят дeклaрaция при приcтигaнeтo cи, кoятo им ce прeдocтaвяшe нa бoрдa нa caмoлeтa или нa грaницaтa.

Categories:

 | 

 

 

Координирането на подход на държавите-членки към изискванията за карантина и тестване, както и актуална информация за снабдяването с ваксини за COVID-19 и тяхното финансиране обсъдиха здравните министри на ЕС по време на Неформална ad hoc видеоконференция на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси (част "Здравеопазване") /EPSCO.

Categories:

 | 

 

 

Карантината да бъде съкратена от 14 на 5 дни, в които да не се правят излишни тестове. Революционното предложение е на водещия германски вирусолог Кристиан Дростен. Ето и аргументите му:

По думите на Кристиан Дростен е смело да се твърди, че след пет дни опасността от заразяване с COVID-19 на околните е преминала. Аргументацията обаче е свързана с въпроса какво може реално да се направи за избягване на нов локдаун. Според него, няма полза от това всички възможни класове в училищата или всички работни места да се поставят под продължителна карантина.

 | 

 

 

Нова секира за българите, които искат да посетят Италия! Страната обяви днес, че удължава действието на 14-дневната карантина за влизащите в страната пътници от България и Румъния, предаде ДПА.

Мярката, приета миналата седмица в рамките на действията срещу пандемията от новия коронавирус, трябваше да изтече днес. Италианското здравно министерство не определи крайна дата за прекратяването й.

Categories:

 | 

 

 

И Тунис вписа България в забранителния списък. От днес, всички пътуващи от страната ни трябва да представят негативен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди отпътуването и в рамките на 120 часа преди пристигането в Тунис.

 

 | 

 

 

И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса. От 1 август страната е в третата група - на най-рисковите държави за разпространение на инфекцията, съобщи БНР, като цитира здравното министерство в Никозия. 

Само определени категории граждани ще могат да влизат в Кипър от 1 август: български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване на острова, както и кипърски граждани, пристигащи от България, уточни за БНР говорителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов така и не се появи в Народното събрание днес. Оказа се обаче, че за това има причина - той е под карантина, тъй като шефката на кабинета му е е болна от COVID-19, съобщи 24 часа.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби