карантина

 | 

 

 

С подвижна урна ще гласуват хората, поставени под карантина заради коронавируса. Право на глас ще могат да изразят и онези, които се намират в лечебно заведение към датата на парламентарните избори. Това бе записано в Закона за извънредното положение на второ четене. 

 

За да се случи гласуването обаче, избирателите ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не по-късно от три дни преди изборния ден, предаде novini.bg. Всяко заявление ще се проверява от РЗИ.

Categories:

 | 

 

 

Не всички хора в Германия са сериозни по отношение на увеличаването на броя на заразените хора в страната. Това отношение на германците притесни правителството и то предприема драстични действия.

 

Федералната провинция Саксония планира да създаде общодържавен център за "задължително задържане" в Дрезден. Както стана известно, това ще бъде затвор за нарушители на карантинните правила.

 | 

 

 

Карантината за пристигащи в Гърция се намалява от 10 на 3 дни за периода от днес до 7 януари 2021 г.

Остава в сила изискването за отрицателен PCR тест, взет до 72 часа преди пътуването, както и бързият тест, който ще бъде направен при влизане в страната.

 | 

 

 

Ден след ден все по-рядко хората намират нещо позитивно заради влошаващата се ситуация, но все още ги има и трябва да има повече.

 

Бургазлийка сподели за необичайна случка по време на карантината й. На съпруга на Красимира, който също е бил под каратина, е изписан антибиотик и точно след минути полицай е позвънил за проверка. Жената е разказала за ситуацията им, а униформеният мъж без да се замисли е отишъл и закупил лекарствата с личния си автомобил.

Categories:

 | 

 

 

Министерството на здравеопазването излезе с разяснения на заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, отнасяща се за карантинирането и влязла в сила от 22-ри октомври.

 

На задължителна изолация и/или лечение в домашни условия за период от 14 дни, от датата на потвърдителното лабораторно изследване подлежат следните потвърдени случаи на COVID-19:

а) заразоносители (асимптомни лица);

 

Categories:

 | 

 

 

От 3 ноември се затварят заведенията в Гърция и се въвежда вечерен час в цялата страна от полунощ до 5 часа сутринта, предаде БНР. Границата остава отворена за чужденци с валидните до сега изисквания. Позволява се свободно движение в цялата страна.

 

 | 

 

 

Само преди година във Facebook групите най-важните въпроси, които дискутираха помежду си майките, бабите, тираджиите, таксиджиите или тийнейджърите, се въртяха около сополите на детето, двойките - пак на детето, плетките за терлици и, разбира се, омерзително лошите пътища, които ни трошат колите. Сега можем само с носталгия да си спомняме за тези времена. Защото вече 8 месеца светът, респективно светът на Facebook групите, е коронавирус и само коронавирус...

 

Categories:

 | 

 

 

Във връзка с публикации в медиите, че продължителността на карантината ще бъде намалена за конкретни лица, ви информираме, че позицията на Министерството на здравеопазването, изразена публично от министър Ангелов, не е променена.

 

Това побързаха да обяснят от Министерството на здравеопазването след коментар на главния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който предложи да има промяна в карантината при заемането на определени длъжности.

Categories:

 | 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев е под карантина. Причината е положителен тест за коронавирус на член на семейството му. Това обяви самият той в личния си профил в Twitter.

 

„Заради положителен тест за коронавирус на член на семейството ми, сам се поставих под карантина в очакване на указания от здравните власти”, написа той.

 

Categories:

 | 

 

 

 

Дългоочакваната новина за пътуващите от България до Италия е вече факт. От днес отпада изискването пристигащите да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. 

Така пътуването до една от най-желаните за туризъм страни в Европа става възможно отново. 

Мерките за маските на закрито и открито обаче остават в сила.

В същото време всички кръчми, барове, ресторанти и други заведения в Англия трябва да затварят в 22:00 часа от четвъртък, за да се ограничи разпространението на коронавирус.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби