карантина

 | 

 

 

Граждани алармираха за претъпкани автобуси от градския транспорт в Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Според местни хора всяка сутрин автобусите по градските линии са претъпкани и не се спазва никаква дистанция между пътниците.

Categories:

 | 

 

 

Считано от утре (31 март), 19 часа, се отменя 14-дневната карантина в град Банско. Отменя се и забраната за влизане в и излизане от града. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед от днес.

Categories:

 | 

 

 

Тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн също му се налага "да търпи лишения" по време на пандемията и е наел всяка една стая в хотел в Германия, за да може да се самоизолира с харема си от 20 жени и слугите си. 

Разположен в подножието на Алпите в Германия, Grand Hotel Sonnenbichl е кандидатствал пред властите и е получил специално разрешение за настаняване на краля и неговата компания. Хотелът разполага с панорамна гледка към заснежената планинска верига, с достъп до ски дейности и "изискани стаи и апартаменти".

 | 

 

 

„Искам да прегърна семейството си, но съм длъжен да предпазя и тях и съселяните си,“, казва Божидар Будин от разложкото село Добърско. Той и още двама мъже се завърнали от Германия преди седмица. За да спазят задължителната карантина въобще не се видели със семействата си, а веднага били изолирани в къщички в местността Козария над селото. Имотът е собственост на софиянец, който се съгласил безвъзмездно да ги приюти, за да могат всички в селото и близките им да не се притесняват от евентуална зараза.

Categories:

 | 

 

 

Районната прокуратура в столицата задържа за 72 часа нарушител на задължителната карантина. Това е мъж, завърнал се от чужбина.

Полицейските служители са установили, че мъжът, койтосе е прибрал от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес.

Categories:

 | 

 

 

Пълната карантина в Банско е близо до своя край. Изолираните граждани с нетърпение чакат това да се случи.

В последните часове на 14-дневната изолация вече гледа към големите предизвикателства, които предстоят - пред бизнеса, пред местната власт и пред хората. Отсега е ясно, че на никой няма да му е лесно, защото машината, спряла за две седмици, ще трябва да се задвижи отново, а никой не е сигурен какви повреди има по нея след двуседмичната пауза. Карантината ще бъде отменена вечерта на 31 март.

Categories:

 | 

 

 

Заповед на здравния министър Кирил Ананиев късно вечерта в петък с нареждане карантината за доказаните COVID-19 случаи у нас да се удължи от 14 на 28 дни има своето логично начало. Макар инкубационният период за повечето пациенти по света да е между 5 и 9 дни от последния контакт с инфектиран човек, има достатъчно данни, че отделянето на вируса в околната среда дори след дехоспитализация може да трае и няколко седмици.

 | 

 

 

Карантината при доказаните случаи на COVID-19 у нас, както и на вече изписаните от болниците пациенти, се удължава от 14 на 28 дни. Това стана тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Categories:

 | 

 

 

Предприетите в цял свят ограничителни мерки във връзка с борбата срещу коронавируса повишават опасността от домашно насилие. Това заяви специалният докладчик по въпросите на насилието срещу жени Дубравка Симонович.

„Много е вероятно домашното насилие да се разрасне", предупреди тя. За много жени и деца домът може да бъде място, където владетел е страхът и където с тях се отнасят жестоко. Тази ситуация се задълбочава по време на изолацията и пълната карантина, въведена заради COVID-19.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби