забрана

 | 

 

 

Сингапур въведе забрана да се говори по телрефона в обществения транспорт. На гражданите също така не им се позволява да общуват помежду си. Властите имат за цел да ограничат до минимум предаването на новия коронавирус от човек на човек на обществено място.

 

 | 

 

 

Забрана за продажба на ментолови цигари влиза в сила от днес в целия Европейски съюз.

 

Досега те се ползваха в гратисен период, след като през 2016 г. беше наложена забрана за цигари и тютюнови изделия с различни вкусове.

 | 

 

Сръбското правителство реши да забрани на гражданите да напускат домовете си от 30 април до 4 май заради епидемията от коронавирус. Това съобщават от правителствената пресслужба на страната, цитирани от ТАСС и БТА.

Забраната ще влезе в сила в 18 часа местно време на 30 април и ще завърши в 5 часа сутринта в понеделник. Целта на ограниченията е да сведат до минимум контактите между гражданите по време на майските празници.

 | 

 

 

Въведената временна забрана за влизане на територията на България на лица и пътни превозни средства през граничните пунктове с Турция падна. Забраната беше въведена на 24 април - първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Мярката целеше предотвратяване на движение на автобуси и лични автомобили от Турция към България в началото на празничните дни.

Към 6.00 часа тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът на товарни автомобили е нормален.

 | 

 

 

От днес десет столични парка ще бъдат отворени за посещения. Същото ще последва в градовете в цялата страна, след като в събота министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед за отваряне на парковете при стриктно спазване на санитарните мерки и на разпоредбите на властите.

Categories:

 | 

 

 

Разходките в паркове и градини продължават да са забранени. По мое предложение в софийския оперативен щаб подготвяме организация и правила за поетапно отваряне на големите паркове - първо, само за разходки на малки деца в определени часове. 

Това обяви в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя намери за необходимо да направи няколко уточнения:

Categories:

 | 

 

 

Буковлък има население от 4000 души и четирима заразени. Според Националния щаб това е твърде малка бройка, за да бъде поставено цялото село под карантина. На местно ниво те могат да вземат това решение. Защото тези карантите, които се правят по отделни области е в правомощията на отделните РЗИ-та. Ние сме дали указания да се разшири търсенето на контакти лица.

Това заяви ген. Мутафчийски по време на редовния брифинг.

Categories:

 | 

 

 

Извън времевите прозорци, няма да има възможност да придвижване на лични автомобили към и от София, разясни вътрешният министър Младен Маринов на извънреден брифинг в Министерския съвет. 

Говорим за напускане и влизане в столицата. Остава в сила декларацията, която се предоставя, като вътре се посочва телефонен номер на управителя или собственика на фирмата, допълни министърът.

Categories:

 | 

 

 

„Задачата ми е да ви опазя живи – край!“ – лаконичен беше премиерът Бойко Борисов. Задачата ми е да ви опазя живи. Задачата пред мен и моите колеги е да ви запазя живи, повтори премиерът.

Той заяви, че вече има заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев – няма да се позволява напускането на областните градове от Разпети петък до понеделник.

„На Разпети петък не работят. Не могат да напускат областните градове“, аргументира се Борисов за решението да се затегне пропускателният режим тогава.

Categories:

 | 

 

 

Полските депутати обсъждат законопроекти, подкрепени от консервативна католическа група, която би наложила почти пълна забрана за абортите, криминализира сексуалното образование в училище и приравнява хомосексуалността с педофилията, преразглеждайки предложения, които бяха отложени след протести, съобщава АП.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби