аптеки

 | 

 

 

Пациентите в рискова възраст над 65 години трябва да бъдат защитени, включително и с мярка като "зелен коридор" в аптеките. Това коментира общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

 

От Българския лекарски съюз поискаха повече аптеки да работят денонощно, а медикаменти без лекарско предписание да се предлагат за продажба и в хранителните вериги, денонощните магазини и други търговски обекти с непрекъснат цикъл на работа.

 

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов и председателят на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски посетиха Национален център по заразни и паразитни болести.

 

Фирмата "Бул Био" има възможност за дистрибуция и лекарството хлорохин още днес ще бъде разнесено из цялата страна. Всички лекарства са в норма, продуктът е осигурен за употреба в страната. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, който оглавява Националния център по заразни и паразитни болести.

 | 

 

 

Фармацевтичната камара в Истанбул и турското Министерство на здравеопазването решиха да раздадат маски на гражданите на Истанбул безплатно.

Според турския уебсайт Хаберлер, гражданите ще могат да вземат маски от аптеките според кодове, които ще получават в SMS съобщения.

 | 

 

 

Истерия се появи сред клиентите на аптеките. След като снабдяването с маски и децинфектанти се нормализира и те вече могат да бъдат открити навсякъде, потребителите започнаха масово търсене на медикаменти, разрешени за употреба за различни заболявания, за които се смята, че са ефективни и при симптоми на COVID-19. Това стана ясно от думите на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова пред БНР.

Categories:

 | 

 

 

Вече има всякакви маски по аптеките, особено произведени в България. Това заяви д-р Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.

Произведените в Китай еднократни трипластови маски са на цена до 2 лева максимум. Шитите маски са на цена от 2 лева до над 10. Дизайнерските са по 14 лева.

Categories:

 | 

 

 

Аптеките в София и в България масово може да затворят врати заради засилените проверки за спекула и продажба на антибиотици и лекарства без предоставена рецепта от пациенти. Няколко столични аптеки днес сутринта бяха затворени.

„Аптеката няма да работи поради извънредни проверки от множество институции. Целият капацитет на аптеката ще бъде ангажиран с предоставяне на изисканите документи”, гласи съобщение на аптека в центъра на София, заснето от софиянецът Иван Златев.

Categories:

 | 

 

 

Дефицит на лекарство, масово предписвано за лечение на рак на гърдата докара до паника стотици жени, страдащи от онкозаболяването. Препаратът тамоксифен, който е един от най-масово препоръчваните за хормонотерапия на онкоболните, липсва в аптеките, сигнализираха сблъскали се с проблема в Lupa.bg.

Жените са притеснени, защото спирането на лечението с въпросния медикамент е абсолютно противопоказно и може да наруши целия процес на лечение и най-важното - да предпази от развитието на метастази.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби