дефицит

 | 

 

 

Истерия се появи сред клиентите на аптеките. След като снабдяването с маски и децинфектанти се нормализира и те вече могат да бъдат открити навсякъде, потребителите започнаха масово търсене на медикаменти, разрешени за употреба за различни заболявания, за които се смята, че са ефективни и при симптоми на COVID-19. Това стана ясно от думите на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова пред БНР.

Categories:

 | 

 

 

Световната здравна организация алармира, че в тежката ситуация с коронавируса в света все по-остро се усеща недостиг от медицински сестри. Дефицитът на сестрински персонал в световен мащаб е най-малко 5,9 милиона кадри, се казва в доклад на организацията.

В света има малко под 28 милиона медицински сестри. От 2013 г. до 2018 г. техният брой се е увеличил с 4,7 милиона, предава БГНЕС.

 | 

 

 

Възможен недостиг на плодове и зеленчуци в Европа, пише „Катимерини”. Изданието се позовава на изказване на германския министър за развитие на селските райони Джулия Клекнер, която признава за проблеми по веригата за доставка на храни.

„Все по-често земеделски стопани в цяла Европа призовават за помощ, тъй като мерките за затваряне на границите и ограничаването пречат хиляди чуждестранни работници да събират пресни плодове и зеленчуци”, казва тя.

 | 

 

 

Правителството на Италия взе още едно важно решение - да подпомогне по най-добрия начин населението на страната. Националната криза бушува със страшна сила, а Ботуша е поставен под карантина!

Ето какво предвижда новият италиански правителствен декрет заради ситуацията с коронавируса, който трябва а влезе в сила след гласуване в парламента:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби