предпазни мерки

 | 

 

 

Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на нарастващите случаи на COVID-19 в опит да предотвратят разпространението на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в болниците, лекуващи коронавирус.

 

Периодът между 21 септември и 4 октомври е „краш-тест“ за жителите на Атика, пише в. Protothema, цитиран от Труд. Там ще действат следните мерки:

 

Максимум 9 души за събирания на закрито и на открито (с изключение на зони със специални мерки за разстояние, като здравни

 | 

 

 

Американски учени успокоиха всички, наблягащи на секса заради призивите да си стоим у дома, че коронавирусът не се предава по полов път, но техни британски колеги предупредиха, че целувките може да са рискови.

Учени от университета на Юта не установиха следи от новия кронавирус в тестисите и семенната течност. Изследването им е малко, но според тях е обещаващо и важно, съобщи в. "Мирър".

Categories:

 | 

 

 

Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).

Categories:

 | 

 

 

Камери ще ни следят дали спазваме дистанцията в столичното метро, докато се чакат влакчетата на пероните. Мярката се въвежда заради постоянната блъсканица при подземните железници, въпреки извънредната ситуация.

Ще се използват и предупредителни гласови съобщения по радиоуредбата в чакалните на подземната железница. На екраните пък се прожектират инструкции за безопасност, предаде Нова.

Categories:

 | 

 

 

 

Стоматолози в цялата страна обмислят различни варианти на работа в условията на извънредно положение. За да няма струпване на пациенти пред кабинетите, част от специалистите са решили да затворят временно практиките си и да приемат само спешни случаи, след уговорка по телефона. Други вече публикуваха на своите Фейсбук страници, че поради създалата се ситуация няма да приема пациенти до 29 март. Те са притеснени, че нямат предпазни маски и облекла, а поради естеството на работата си са изложени на огромен риск от зараза.

Categories:

 | 

 

 

„ВиК” - Плевен предлага на своите клиентите- физически и юридически лица, още една форма за самоотчет на водомерите - чрез писмено съобщение на данните /SMS/. Телефоните, на които може да се изпраща SMS с данните от самоотчета са:

0885 199 419;

Categories:

 | 

 

 

От Българския лекарски съюз (БЛС) смятат, че е необходимо да се затворят търговските центрове у нас.

БЛС отправя апел към гражданите за отговорно поведение и стриктно спазване на карантинния период, а за тези, които не го спазват, да има строго наказание.

Необходимо е, според БЛС, освен прекратяване на учебните занятия, да се забранят посещенията в детските градини и ясли, както и в нощни и питейни заведения след 18.00 ч.

Categories:

 | 

 

 

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Р България до 29.03.2020 г.:

 | 

 

 

Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия Министерството на външните работи повиши индекса на риск при пътуване до 12 държави.

С най-високо ниво на риск -5-то става Иран. Другата държава с най-висок индекс на риск остава Китай, в Европа - най-тежко засегната страна - Италия е с 4-то ниво на риск, което означава преустановяване на пътуванията, освен при крайна необходимост.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби