НАП

 | 

 

 

До 31 май се удължава срокът за ползване на 5% отстъпка от дължимия данък за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица, както и за физически лица, извършващи стопанска дейност като еднолични търговци. Това обяви НАП днес във връзка с въведеното извънредно положение в страната, цитирани от economic.bg.

Categories:

 | 

 

 

Окръжният съд в Пловдив отстрани от длъжност шефката на отдел "Обработка на плащанията и задълженията" в НАП Ренета Иванова.

Тя е обвинена във взимане на 4 хиляди лв. подкуп. от фирма, за да упражни влияние върху други свои колеги във връзка с нередности, открити при проверка. На 25 февруари Иванова е приела половината от сумата, след което веднага е била задържана.

 | 

 

 

Интересно съобщение се появи на сайта 7777.bg, собственост на Васил Божков.

В съобщението се казва, че заради наложените запори от НАП върху банкови сметки на „Национална лотария“ АД, считано от 28.02.2020 г. се преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта. Ето какво гласи самото съобщение:

"Уважаеми клиенти,

 | 

 

 

Частен съдебен изпълнител (ЧСИ) продава имението в Марково на бизнесмена и бивш собственик на ФК "Сокол" - Марково Георги Хасърджиев и съпругата му Петя.

Мярката е предприета заради задължения към банки и данъчни за стотици хиляди левове. Първоначалната търгова цена на имота с обща площ 939 кв. м е 508 746,67 лв., което е 80% от стойността на целия имот. В него влизат двуетажна жилищна фамилна сграда, двор, басейн, гараж и складово помещение, пише „Марица“.

Categories:

 | 

 

 

Разпространяват се фалшити имейли от името на Националната агенция по приходите (НАП), предупредиха от ведомството. Те представляват съобщение за предстояща ревизия, като дори се споменава име на „служител“ в данъчната администрация.

Писмата приканват получателите им да се явят на адрес, на който се твърди, че има офис на НАП и да носят документ за самоличност, както и да последват линк за повече информация, пише Монитор.

Categories:

 | 

 

 

В неделя бях изправен пред жесток цивилизационен избор. Не между „чееерно и бяяяло”, както написа навремето Агент Тенев, а между черно и черно. Азис при Мондьо, или Иван Йорданов Костов пред Светльо Иванов. Избрах чалгаризацията пред приватизацията, защото се опитвам да гледам в настоящето, а не в миналото. И не сбърках.

 | 

 

 

Над 30 милиона лева допълнителни възнаграждения заради постигнати резултати са раздадени в Националната агенция за приходите през миналата година. Материалното стимулиране е на фона на безпрецедентния теч на лични данни от там.

В същото време НАП обжалва глобата от 5 милиона и 100 хиляди лева, наложена им от Комисията за защита на личните данни. Директорът на данъчните Галя Димитрова съобщи пред bTV, че на 70 души са били спрени бонусите, но само за едно тримесечие.

 | 

 

 

Парламентът ще разгледа доклада за работата на Временната комисия за НАП. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. 

Комисията трябваше да проучи всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронните бази данни на НАП.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби