Решено! Благоевград става квартал на Симитли, Бойко Борисов го потвърди?

loading...

 

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов на връщане от Петрич инспектираха регионалното депо за отпадъци на Бучино, край Благоевград. Борисов дойде след официалното откриване и коментира, че това е изключително важен проект за хората, който решава проблема с отпадъците на пет общини за следващите 100 г.,пише струмабг.

„Новите заводи и новите работни места са начинът да се справим с рецесията. Ние сме още много далече от рецесия, тъй като рецесия означава падане под нулата, а в момента ние имаме 3,5% ръст на икономиката. Големите държави се клатят, атаката с дронове в Саудитска Арабия ще повлияе върху търговията с петрол. Днес президентът Тръмп разблокира федералния резерв. Всичко това е лошо“, добави Борисов. „Минах да видя АМ „Струма“ как се строи, има над 150 машини и над 200-300 работници. Индустриалните зони в Симитли и Благоевград се обединиха, тъй като имаме много инвеститори, а в Благоевград се оказа, че няма земя. Тези „честните” преди нас всичко са приватизирали и изкупили и в момента няма къде да се строи“, заяви Бойко Борисов.

Премиерът Борисов обяви,че двете индустриални зони се обединяват и на практика става ясно,че Благоевград става квартал на Симитли. Публична тайна е, че през двата  управленски мандата  Камбитов не е постигнал  успехи за подобряването на бизнес средата в Благоевград, няма  открити и нови работни места. Въпреки това той не се спира и се  кандидатира за трети мандат.На практика в Благоевград се кандидатства само по проекти, които реализират козметични промени по града, а не мащабни цялостни ремонти, пример за това е 50-годишната мрежа на ВиК, която постоянно е в авария.Повечето от ремонтите, които се извършват са от фирми, чиито работници не са от Благоевград.  Реализират се огромни печалби на фона на себестойността на СМР-та.

На всички в Благоевград е известно, че много  предприемачи развиват бизнеса си на територията на  Симитли  и това е така заради по-добрата бизнес среда. В помещенията на бившите военни казарми в  Симитли  е пълно с офиси на  малки и средни фирми на благоевградчани, които вече няколко години развиват успешен бизнес.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби