Едва на 16 години той написа първия си роман

loading...

 

 

"За да рисуваш, ти трябва да затвориш очи и да пееш" е казал Пабло Пикасо. Същото важи и за творците, рисуващи с думи. Така започва разговорът ни с Вилиан Попов, 18-годишният автор на „Тясна граница“ – роман за утопичната планета Зодера, който разказва за тясната граница между доброто и злото, пределите на човешкото съзнание, приятелството, и силата на волята, която всеки човек носи в себе си. 

Вилиан започва да пише романа, когато е на шестнадесет. Съчетавайки младежките си изживявания, отличния успех в училище и контактите с приятели, които до последно не подозират за създаването на книгата, той успява в рамките на една година и половина да напише и издаде първия си роман. 

Родом от Горна Оряховица, в момента младият български автор е дванадесетокласник в Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново, където учи с пълна стипендия за отличен успех още от осми клас.

"Първоначално започнах с около 400-500 думи на ден, докато по време на лятната ваканция стигах до 3000, което беше изключително изморително. Въпреки всичко успявах и да се вмъкна в тези рамки, и да намирам време да излизам с приятелите си. На онези от тях, които усещаха отсъствието ми, казах, че това е една от мечтите ми и трябва да се отдам напълно на нея.", казва още Вилиан Попов пред afflatus.shorthandstories.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби