Преливат кръв и шият лицето на 3-годишното дете от Велинград!

loading...

 

 

Подобрява се състоянието на тригодишно момченце от Велингард, което беше прието на 20 юли вечерта  в МБАЛ-Пазарджик в изключително тежко състояние с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Лечението му продължава в Интензивния сектор на Второ педиатрично  отделение. Предстои му кръвопреливане заради тежката кръвозагуба от получените  травми. Продължението на лечението му ще зависи от неговото състояние.

В момента детето е на двойна антибиотична терапия заради  аспирационната пневмония, съобщи д-р Беатрис Саваджиян, която поема грижите за детето след привеждането му в отделението. Предстои  му  зашиване на лицева рана. Решение кога ще се случи това ще вземат специалистите от УНГ отделение.

Основна заслуга за спасяването на детето имат реаниматорът д-р Варта Шопова, която го е интубирала при приемането му в Спешно отделение и екипът, който е работил с нея в шокова зала. След това ние поехме случая. Надяваме се с всеки изминал ден  детето да  е все по-добре  и  по-скоро да можем да го изпишем в добро здравословно състояние, коментира д-р Саваджиян.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби