Борисов: Несигурен резултат от изборите ще влоши рейтинга на България

loading...

 

 

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод Международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

"Толкова много да сме направили и някой да излезе и да каже, че е разруха, а то е ясно и написано с факти и данни, че не е така", коментира премиерът.

"Аз чета и за другите, ние нямаме минус, значи добре работим. Доказателство е, че и мерките за запазване на бизнеса и работните места работят. Обръщам се към тези, които правиха против влизането ни в еврозоната, тук казват, че това е едно от най-важните неща. За последните години са вдигнати доходите от 50 до 100 процента и го отчитат", каза още той.

"Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-добри и когато има риск - веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз.", заяви Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби