апокалипсис

 | 

 

 

Историята на човечеството ще завърши с катастрофален край. Според австралийски учени през 2050 г. планетата Земя ще стане необитаема.

 

„Катастрофалните последици от климатичната криза и бездействието при преодоляването на тази криза водят нашата планета по опасен път, който може да завърши с бедствие“, написаха учените от Аналитичния център в Мелбърн в доклада си пред Националния център за възстановяване на климата.

 

Хората са най-опасните хищници

 

Categories:

 | 


 

Във Вашингтон бе публикуван правителствен доклад, в който се излага план за кибервойна и се предлагат кардинални мерки за посрещане на предизвикателствата в сферата на киберсигурността, пред които са изправени Съединените щати, предаде Ройтерс.

Докладът е дело на финансирана от американското правителство двупартийна група, наречена "Комисия Солариум за киберпространството".

 | 

 

Студена есен и студена зима от 2000 година насам няма, коментира климатологът Проф. Рачев, пише "Монитор". - Проф. Рачев, през последните месеци станахме свидетели на протести срещу климатичните промени в световен мащаб. Никой не отрича този процес, но какво все пак казва науката и нужно ли е да се вдига толкова шум?

Categories:

 | 

 

Европейски учени предложиха няколко начина за спасяване на екологията на планетата. Групата експерти на ООН, изучаваща въпросите по промените на климата, заяви, че човечеството има само 10 години, за да предотвратим екологичната катастрофа, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Това лято е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания, констатираха учени от Националното управление на САЩ за океаните и атмосферата (НУОА), пише новини.бг.

В техния доклад, цитиран от ДПА, се казва, че за планетата като цяло периодът от юни до август е бил втори по горещина, след жаркото лято на 2016 г., за 140-те години, в които се събира информация за температурите.

Categories:

 | 

 

Безсънна нощ са изкарали жителите на редица населени места в Югоизточна Испания заради проливните дъждове и наводненията в района.

Стотици жители на южния град Орихуела са били блокирани в капан в домовете и колите си от пороите.

На места водата достигна повече от метър. Очаква се лошото време да продължи с нови валежи в района днес, предаде БТВ.

Categories:

 | 

 

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обяви, че съществувала опасност от ядрена война, отбелязвайки, че негативната тенденция била станала особено видима през тази година, пише лупа.

"Обстановката по отношение на стратегическата стабилност продължава да се влошава. За съжаление това е факт и е факт, с който не може да се спори. Рисковете също нарастват... налице е риск от избухване на ядрена война, дори ако страните нямат намерение за започване на ядрен конфликт", изтъкна Рябков в реч в Москва, съобщават руските медии.

Categories:

 | 

 

През 2020 година политическата нестабилност в света ще се увеличи и не е изключено да се стигне до Трета световна война. Това прогнозира руският астролог Василиса Володина, цитирана от популярния сайт за паранормални явления Еsoreiter. Според нея догодина в Русия може да започне гражданска война. Астрологът смята, че е възможна и смяна на властта в страната, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Времето полудя - в най-северното обитавано място на Земята, Алърт в Канада, където през юли температурите обикновено се движат между 3 и 4 градуса, вчера бе отбелязан абсолютен рекорд - 21 градуса по Целзий, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на канадската метеорологична служба, пише лупа.

Алърт се намира на по-малко от 900 километра от Северния полюс.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби