Идва апокалипсис: Измериха 21 градуса на Северния полюс, ледовете се топят

loading...

 

Времето полудя - в най-северното обитавано място на Земята, Алърт в Канада, където през юли температурите обикновено се движат между 3 и 4 градуса, вчера бе отбелязан абсолютен рекорд - 21 градуса по Целзий, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на канадската метеорологична служба, пише лупа.

Алърт се намира на по-малко от 900 километра от Северния полюс.

"Това е доста необикновено като статистика, това е един пример сред стотиците и стотици други рекорди, поставени от глобалното затопляне", подчертава Армел Кастелан, метеоролог в канадското министерство на околната среда. Кастелан добавя, че в неделя в Алърт са били измерени 21 градуса, а в понеделник - 20 градуса. "Никога не сме виждали подобно нещо", каза той.

Метеорологичната станция в Алърт е създадена през 1950 г. Глобалното затопляне е резултат от много фактори, но най-важен сред тях е хищническата алчност на световните корпорации. За да изчерпят и последните запаси от петрол на земята и да спечелят стотици трилиони долари, те от десетилетия бойкотират създаването на алтернативни двигатели – електрически, водородни и т.н.

Тревожната информация за необичайно топлото време при Северния полюс бе публикувана и от българските антарктици в социалната мрежа "Фейсбук".  

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби