Иван Гешев

 | 

 

 

Късно вечерта на 5 април във Враца бе извършен грабеж срещу 80-годишна жена, която бе и пребита от маскиран напдател. По този повод апелативен прокурор от София ще посети града, за да се заеме лично с разрешаването на случая, предаде пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил задачата на своя колега Радослав Димов, след като престъпното деяние предизвика широко обществено недоволство.

Categories:

 | 

 

 

Над 50 прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор се включиха в първия ден на акцията по безвъзмездно кръводаряване в столицата.

Главният прокурор Иван Гешев, и.ф. административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които дариха кръв във Военномедицинска академия в София.

Кръводаряване от магистрати и съдебни служители се провежда и в УМБАЛ "Св. Анна".

Categories:

 | 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев чрез Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която да прецени дали да образува производство с предмет – как се образуват цените на течните горива при продажбата им на бензиностанциите на територията на страната.

Преписката във ВАП е образувана във връзка с констатираното значително намаление на стойността на суровия петрол в световен мащаб /с 47,4%/ според данните на Агенция „Митници“ и спадането на цените на течните горива в страната с едва около 11%.

Categories:

 | 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев е дарил 10 000 лева на лекарите от „Пирогов”, които се борят с коронавируса у нас, информираха от държавното обвинение. Магистрат №1 у нас е дарил лични средства от спестявания, за да подтикне и свои подчинени към благотворителност.

Categories:

 | 

 

 

„Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски световни лидери и специалисти по темата. Какво,ако не военно положение, е това което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско.

Categories:

 | 

 

 

Радикални мерки -   за това призова главният прокурор Иван Гешев по време на заседанието на правната комисия към Народното събрание, което се провежда в момента. Членовете на комисията ще обсъждат внесения законопроект за мерките при кризисна ситуация.

Categories:

 | 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев ще ръководи щаб към прокуратурата, който ще следи как се изпълнява решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна, съобщиха от държавното обвинение.

Оглавяваният от Гешев щаб ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на коронавируса, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

Categories:

 | 

 

 

"Няма голям, малък брат - има държавни интереси, интереси на българската икономика. Някъде четох, че съм американски ястреб. Ако въобще мога да кажа, че съм ястреб - аз съм български ястреб. За мен е определящо дали си българин и обичаш родината си, и чак след това какво отношение имаш към някакви други страни". 

Това заяви днес главният прокурор Иван Гешев в интервю пред БНР. 

 | 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев даде извънреден брифинг в Кричим, където беше последното населено място тази сутрин, в което се проведе акция на МВР за противодействие на битовата пристъпност, предаде репортер на Glas.bg

"Правим всичко хората да се по-спокойни, да не им липсва половината покъщнина, убивани и запалвани в домовете и.

Искаме по-голямо спокойствие и сигурност.", заяви Иван Гешев. 

Той коментира и разследването на политически лица. 

 | 

 

 

Четиримата, съблекли в петък привечер 14-годишно момче голо до кръста в автобус по линия 404 в София, се оказаха непълнолетни. Прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинения и удължи на 72 часа ареста на хулиганите, изгаврили се жестоко с момчето. Тревожното е, че четиримата агресори са деца, съответно на 15, 15, 16 и 17 години.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби