агенти

 | 

 

 

Специализираният наказателен съд ще търси кои агенти на ДАНС са разпитвали основния свидетел срещу Живко Мартинов по делото “Суджукгейт”. Това става ясно на поредното заседание. Те трябва да дойдат в съда, за да дадат показания как са разпитвали Антон Проданов и дали са го заплашвали да даде показания, от които той после се отрече.

 | 

 

 

 

Иран осъди на смърт един човек за шпионаж в полза на ЦРУ и други двама на затвор, съобщават медии, позовавайки се съдебните власти.

Върховният съд потвърди смъртното наказание на агент на американското разузнаване, който е обвинен в събиране на класифицирана информация, свързана с иранската ядрена програма.

Други двама са обвинени в събиране на информация за ЦРУ и са осъдени на 10 и 5 години затвор съответно.

 | 

 

 

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са агенти на службата на САЩ за борба с наркотиците ДЕА и това обяснява ловкото им измъкване от проблемите с правосъдието у нас, твърди бивш служител на ДАНС, цитиран от столичен седмичник, цитиран от Блиц.

По думите му бившите барети са изведени в чужбина и вкарани в програмата на ДЕА за защитени свидетели. Според него „изчезването” им е пълна инсценировка, американската агенция просто се е погрижила за своите дългогодишни лоялни служители.

 | 

 

В България има над 50 хиляди чужди агенти, финансирани от фондации като „Америка за България“ и „Отворено общество“.

Това твърди проф. Нако Стефанов цитиран от бургаския сайт „Флагман“.

Според него, България ще изчезне до 2029 година, Полша ще се превърне в суперсила, която ще погълне цяла Централна Европа и ще граничи на Дунав с Турция. Тезата си той разви на 5-ата Национална конференция „Земята, българска свещена и божествена – величието на българския дух“, която се проведе в Бургас.

Categories:

 | 

 

В мрежата не е толкова анонимно, колкото ние, по-старото поколение, си мислим, обяви премиерът, пише flagman.bg.

Държавата смята да осигурява киберсигурност на принципа на публично-частното партньорство с банки и застрахователи. А обществото трябва да мрази хакерите. Това обясни премиерът Бойко Борисов на форум в София на тема „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“.

Categories:

 | 

 

В една гореща юлска вечер мъж и две жени всяват паника в кинотеатър Biograph в Чикаго. Към 10,30 вечерта те тъкмо напускат прожекцията на „Manhattan Melodrama“, филм с Кларк Гейбъл, когато случаен минувач пали цигара близо до тях. Минувачът обаче никак не е случаен – той е агент на ФБР, а запалената цигара е знак за настъпление.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби