пещера

 | 

 

 

72-годишната жена от Пещера, която беше първата заразена с коронавирус в Пазарджишка област, днес е била изписана от областната МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от здравното заведение.

Две последователни проби за каронавирус на жената са отрицателни. Към момента на изписването възрастната пациентка е в добро състояние и без оплаквания.

Categories:

 | 

 

 

Вътрешното отделение на болницата в Пещера е под карантина след доказани седем случая на коронавирус. Положителни проби са дали пациенти, както и медицински персонал във вътрешното отделение на болницата в града. Три жени са транспортирани в инфекциозната клиника в Пазарджик. Две медицински сестри и санитарка също са сред заразените.

Под карантина са 22-ма души от персонала – лекари, сестри и санитари, както и 12 пациенти. Напрежение няма.

Categories:

 | 

 

 

Коронавирус достигна още една област в страната - Пазарджик.

Втората проба на възрастна жена от Пещера, която в петък беше изолирана в местната болница със съмнение, че е заразена с коронавирус, е положителна. Това съобщи в обръщение към жителите на общината кмета на Пещера Йордан Младенов.

Както вече съобщихме, пациентката е със съпътстващи заболявания. Издирени са лицата, с които е контактувала, като са взети проби за изследване и от тях.

Categories:

 | 

 

 

42-годишен мъж е задържан в Пещера, след като нахлул по време на час в местно основно училище и ударил в лицето съученик на сина си.

Инцидентът е станал в сряда след обяд, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Categories:

 | 

 

Всичко започнало през 90-те години на миналия век, когато виетнамски селянин чул идващи изпод земята странни звуци, но от страх така и не се решил да влезе в пещерата и да изясни произхода им.

Едва 20 години по-късно - през 2009 година, група изследовател, помнейки старата история със селянина, решили да се спуснат в онова място под земята. Спускайки се в най-обикновена пещера, учените въобще не са очаквали да се сблъскат там с невероятни неща. Загадъчната пещера Шондонг (Сон Дунг)

Categories:

 | 

 

Китайската полиция арестува мъж, укривал се в продължение на 17 години. Убежището на беглеца било открито с помощта на дронове, съобщава BBC. 63-годишният Сонг Жианг излежавал присъда за трафик на хора, но успял да избяга от затворническото си общежитие през 2002 г., пише блиц.

Categories:

 | 

 

Мистериозна пещера с мраморни колони и орнаменти на входа излезе след почистване на един от входовете на Aрбанаси. Появи се и мълва, че тук са копали иманяри, съобщава „Борба“.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби