съвети

 | 

 

 

Готвите се да продадете стария си автомобил, като се притеснявате дали ще успеете да го направите. С малко допълнителна подготовка можете да избегнете някои грешки и да получите максимално висока цена, а също така и да намерите най-подходящия купувач на превозното ви средство, което също не е маловажно.

Categories:

 | 

 

 

Министерството на здравеопазването публикува няколко съвета, с които да сведем до минимум възможността от заразяване с COVID-19.

 

Ето какви са те:

 

"Необходимо е да носим предпазна маска, за която трябва да сме се уверили, че е правилно поставена:

 

- Уверете се, че маската покрива правилно лицето Ви - от извивката на носа до под брадичката;

 

Categories:

 | 

 

 

Д-р Мария Влайкова е началник на Клиниката по лъчелечение към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Тя е главен асистент в Катедрата по клинична онкология към Медицински университет – Пловдив. Занимава се с лъчелечение в детската онкохематология. Преминала е през обучения в Германия, Чехия и Турция, съобщава trafficnews

- Д-р Влайкова, онкоболните се считат за една от най-рисковите групи при разпространението на COVID-19. По какъв начин се отрази пандемията на пациентите и на вашата работа?

Categories:

 | 

 

 

Великден наближава, а с това и боядисването на яйца. По традиция това се прави днес или събота.

Предстои ни едно от най-приятните занимания около печката, което се случва веднъж годишно – варенето и боядисването на голям брой яйца за Великден. Вероятно не сте имали случай досега всички яйца да се сварят, без да се спука нито едно. Не обещаваме, че ако последвате нашите съвети, ще имате само здрави яйца за боядисване, защото до голяма степен това зависи от самото яйце, но поне ще знаете, че сте направили всичко, което зависи от вас.

Categories:

 | 

 

 

Светът е в пандемия и всякакво неглижиране на ситуацията е опасно.

Какво трябва да се проумее и направи? Една статия в Medium на Томаш Пуейо, специализирал поведенческа психология в Станфорд, дава отговор.

Авторът обещава, че когато приключим с четенето на статията, ще разберем:

 | 

 

Плодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!

Често ние изхвърляме големи количества от плодовете и зеленчуците, които сме купили, за да консумираме у дома,  но така и не успяваме да се насладим на техния вкус. В днешната статия ние сме ви подготвили няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да запазите свежестта на любимите си храни.

За да запазите свежестта на банана, увийте дръжката му във фолио.

Така ще издържи 7 дни по-дълго!

Categories:

 | 

 

 

Пророчицата баба Ванга е оставила няколко лесни рецепти, които успешно лекуват безсъние.

Особено в летните горещини често ни измъчва безсъние, тъй като през деня тялото ни не успява да се охлади достатъчно, за да може вечер да заспим спокойно. Поради тази причина мозъкът ни не получава сигнал, че вече е време за сън.

Categories:

 | 

 

 

Всеки може да бъде щастлив. За да направите това, е важно да следвате прости съвети и да елиминирате негативното отношение.

Известната Ванга е оставила богато наследство, което до днес помага на хората да намерят хармония и благополучие в живота. Нейните мъдри съвети се използват навсякъде, за да се запази чистотата на душата, да се живее в хармония със света и да не се оставят негативните неща в живота на човека.

Ежедневни съвети за щастие

Categories:

 | 

 

Има ситуации, в които бързо и лесно вземаме решение. В други обаче не знаем как да постъпим. Времето напредва, а решението не идва; не се чувстваме добре, не сме пълноценни в нито една област от живота си, а за почивка и дума не може да става. Живеем под напрежение, имаме усещане за застой или за въртене в кръг, енергията ни изтича в двоумението и това непрекъснато прескачане от единия вариант към другия. Изтощени и недоволни от себе си, напразно напрягаме ума си - решението не идва, пише zdrave.to.

Categories:

 | 

 

Недоспиването е враг номер едно на добрата кондиция, а системното му проявление води до влошаване на паметта и по-слаба устойчивост на вируси и инфекции. Затова здравословният сън е задача номер едно за повишаване на продуктивността и концентрацията, пише новини.бг.

Добрият сън е да се събудите без часовник, което пък означава, че сте се наспали адекватно, каза пред Bulgaria ON AIR неврологът д-р Георги Ангов. 

По думите му няма определено количество и норми, но сън под 5 часа и над 10 часа е равносилен на патология. 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби