МЗ

 | 

 

 

Създадена е необходимата организация първите ваксини срещу COVID-19 у нас да бъдат поставени на 27 декември. Това стана ясно след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Националния ваксинационен щаб и представители на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

 

 | 

 

 

Министерството на здравеопазването публикува няколко съвета, с които да сведем до минимум възможността от заразяване с COVID-19.

 

Ето какви са те:

 

"Необходимо е да носим предпазна маска, за която трябва да сме се уверили, че е правилно поставена:

 

- Уверете се, че маската покрива правилно лицето Ви - от извивката на носа до под брадичката;

 

Categories:

 | 

 

 

11.47% е смъртността от COVID-19 сред пациентите в болниците у нас за първите шест месеца на пандемията. Това показва анализ на „Индекс на болниците“, за който са използвани данни на Министерството на здравеопазването.

От началото на пандемията през март тази година до 1 септември в страната са били хоспитализирани 5340 души с COVID-19, починали от тях са 613 или 11.47%, показват официалните данни.

Къде са се лекували пациентите с коронавирус?

 

 | 

 

 

Извънредната епидемична обстановка най-вероятно ще бъде удължена до края на септември, обяви здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

 

По думите му още утре ресорното ведомството ще внесе Министерски съвет искане за промяната на срока.

 | 

 

 

Към настоящия момент мерките, които са в България, са абсолютно достатъчни. Те са меки мерки. Няма нужда от нови мерки на територията на РБ. Това заяви министърът на здравеопазването Проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг за разпространението на COVID-19 у нас.

Categories:

 | 

 

 

От месец март до сега общо 19 532 822,99 лв. са изплатени на служители в болниците, регионалните здравни инспекции, центровете за спешна помощ, Националния център по заразни и паразитни болести и медико-диагностични лаборатории. Средствата са по линия на проект BG05M9OP001-1.099-0001 „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ” 2014-2020 г.

 

За м. март по проекта: 5 302 860,67 лв.:

 

Categories:

 | 

 

 

От Министерство на здравеопазването предлагат промени в Наредбата за основния пакет от здравни дейности, заплащани от Здравноосигурителна каса (НЗОК), с които да се даде възможност касата да заплаща диагностиката и лечението на пациенти с Covid-19, предава БНР.

Министерство на здравеопазването предлага в Наредбата за основния пакет здравни дейности да се предвиди възможност за диагностика на съмнителните и заболелите лица с Covid-19 и за тяхното болнично лечение в рамките на съответните клинични пътеки.

 | 

 

 

Само за 10 дни Министерството на здравеопазването е събрало дарения от почти 3 млн. лева в кампанията й . Точната сума е 2 917 961 и e събрана от 765 физически лица и фирми. Най-големите дарители в рамките на кампанията, обявена от МЗ, са „Виваком“ и „Юнайтед груп“ с по 900 000 лева. 500 000 лева е превел и депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, с което той заема и първото място като дарител №1 в благотворителните кампании в страната за събиране на средства и консумативи за битката с коронавируса.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби