Чернобил

 | 

 

За първи път след аварията в атомната електроцентрала в Чернобил - в изоставения град Припят грейна коледна елха.

Коледното дръвче беше окичено с играчки и то съвсем близо до една от централните сгради на вече призрачния град.

"На място пристигнаха бивши жители на града, за да вземат участие в церемонията. Дървото беше декорирано с орнаменти и снимки", предават местни медии.

Categories:

 | 

 

Името и е Людмила Игнатенко. За нейната история разбра цял свят, след като животът и беше разказан в хитовия сериал на HBO "Чернобил". И то без тя да е давала разрешение за това.

Мини сериалът предизвика истински фурор и припомни за ужаса от април 1986 година, когато светът преживя най-голямата трагедия - аварията в атомната централа в Чернобил. Сюжетът пък е базиран основно на книгата "Чернобилска молитва" на Светлана Алексиевич - една поредица от спращи дъха изповеди на хората, които са видяли ужаса отблизо.

Categories:

 | 

 

Лекарите казват на майка й, че има тумор, а се оказва, че е Мария - единственото дете, родено в Чернобил след ядрена катастрофа. Изхвърляли я на студа, заключвали я в неотоплена колиба, увивали я в мръсни чували, но тя оцеляла и днес е прекрасна 19-годишна жена, която учи в университета в Киев.

Животът на Мария Ведерникова, официално несъществуващ, не си струва и една счупена гривна. Тя е трябвало да се роди като мутант. Но се оказва прекрасно здраво дете със сини очи, руси коси, розови бузки и бяла кожа - като ангелче от кутия за бонбони.

Categories:

 | 

 

Езерото Монте Неме е известно с тюркоазените си води. А също и олово, живак и кадмий, пише блиц.

Езерото Монте Неме в испанския регион Галисия наскоро се превърна в истински магнит за туристите.

Изумрудената вода, заобиколена от живописни хълмове, може да изглежда като идеален фон за селфи. Но тази красота е измамна. Намирайки се в близост до езерото, пътешествениците са изложени на неоправдан риск.

Този район се нарича "Испански Чернобил" или "Токсичните Малдиви".

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби